Mennen

cassyenuno

4span

De FNRS Opleiding “Leer mennen met plezier” is een opleiding die jou stapsgewijs opleidt om bewust en verantwoord buiten in de natuur en in het verkeer te rijden.

Je moet rekening houden met anderen die genieten in de natuur en met de natuur zelf. Wanneer je de moeite neemt om je hier enigszins in te verdiepen voorkom je veel problemen en overlast. Het FNRS Menbewijs bestaat uit meerdere stappen voordat je daadwerkelijk het FNRS Menbewijs in je bezit hebt.

De opleiding is opgebouwd uit het Certificaat Mennen Enkelspan 1 (CME1), het Certificaat Mennen Enkelspan 2 (CME2) en het FNRS Menbewijs Enkelspan. Het FNRS Menbewijs wordt verreden volgens het Achenbachsysteem.

CME1

Het CME1 is ontwikkeld om je in de rijbaan voor te bereiden op het mennen in het verkeer. Je rijdt hier een obstakelproef waarbij je langs objecten moet rijden zoals een tractor en een parasol. Ook moet je een korte dressuurproef rijden om te laten zien hoe goed jouw stuurkunsten als menner zijn. Naast het rijden word je ook beoordeeld op stal en in de omgang met je paard. Ook het tuig opleggen en inspannen spelen hier al een belangrijke rol.

Voor dit certificaat staat geen minimale leeftijd. Je mag deelnemen wanneer jij denkt dat jij er klaar voor bent, uiteraard in overleg met je instructeur. Een goede richtlijn is de FNRS Mennen Dressuur proef 6. Als jij deze proef goed kunt rijden, weet je dat je ook op het juiste niveau bent om deel te nemen aan de CME1.

CME2

Het CME2 rijd je net als CME1 in de rijbaan. Hierbij leer je hoe je een keertwending maakt op de weg. Je rijdt natuurlijk nog niet echt op de weg, maar in de rijbaan tussen twee balken die op ongeveer dezelfde afmeting liggen als een doorsnee weg. In het verkeer kan het voorkomen dat je ergens niet langs kunt en dat je moet keren. Dit is een belangrijk aspect dat vooral veilig moet gebeuren. Naast het rijden word je ook nu beoordeeld op stal en tijdens het tuig opleggen en inspannen van het paard. Er wordt van je verwacht dat je het tuig opleggen en inspannen in de juiste volgorde uitvoert.

Voor dit certificaat staat geen minimale leeftijd. Voordat je opgaat voor het CME2 adviseren wij om eerst in het bezit te zijn van het CME1. Op deze manier weet je zeker dat je op het juiste niveau ment en dat je weet je dat ook met je paard kunnen mennen in vreemde situaties.

FNRS Menbewijs

Het FNRS Menbewijs is het laatste certificaat. Wanneer je deze hebt behaald, ben je in het bezit van je FNRS Menbewijs. Tijdens dit examen laat jij je vaardigheid in het verkeer zien. Er gaat een examinator met jou mee op de wagen en de examinator beoordeelt of jij je aan de verkeersregels houdt en op een juiste manier je paard sturing geeft op de weg. Naast het rijden op de weg laat jij ook net zoals het CME2 je vaardigheden op stal zien en laat je zien hoe jij je paard het tuig oplegt en inspant.

Met het Certificaat Mennen Enkelspan 2 mag er deel worden genomen aan het FNRS Menbewijs. Tevens moet de menner op de dag van het examen minimaal 12 jaar oud zijn.

Wanneer zijn de menlessen?

Iedere dinsdagavond is  René Limpens aanwezig van 19:30 tot 22:30 om menlessen te geven.

De lessen bestaan uit kleine groepen en worden gegeven in onze ruime binnenbaan. (’s zomers op het gras).

Ook hebben we het prachtige boek “Leer mennen met plezier” te koop.

Dit geweldige naslagwerk is een mooie aanvulling voor zowel de beginnende als de gevorderde menner.

Wilt u ook leren mennen?

Neem dan contact met ons op of kom gezellig eens kijken op dinsdagavond.

Volg ons op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief