Lessen

Wilt u dochter/ zoon of uzelf beginnen met paardrijden, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vanaf 6 jaar kunnen er bij ons paardrijlessen worden gevolgd. Mocht er voor deze leeftijd al behoefte zijn aan het paardrijden, dan kunt u bij ons ook een wandelpony huren voor een heerlijke wandeling bij ons in de polder.

Voordat er mee kan worden gereden in de groepslessen geven wij eerst longeerlessen. Dit zullen minimaal vijf lessen zijn, dit zijn privelessen waar de pony aan een longeerlijn wordt vastgehouden door de instructrice. Tijdens deze lessen wordt de basis van het paardrijden geleerd, denk hierbij aan het correct meegaan met de beweging van het paard, het netjes zitten en het sturen van het paard.

Als de basis onder de knie is dan is het tijd voor de groepslessen. De kinderen komen eerst in de achterbaan terecht waar zij met maximaal 6 kinderen les krijgen. Deze lessen worden gegeven aan de hand van het “gele boekje”, hierin staat informatie over het paardrijden, paarden en de verzorging zelf. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen ook meer leren over de verzorging van de paarden en daarom hebben wij dit boekje zelf ontworpen. In dit boekje zijn stickers te verdienen en dit maakt het voor de kinderen duidelijk hoeveel zij nog moeten leren om naar de “grote rijbaan” te gaan. Als alle stickers in het boekje verdiend zijn, dan is het tijd voor de grote sticker. Wanneer deze behaald is mogen zij een FNRS dressuur proef rijden en door naar de “grote baan”.

De lessen in de voorbaan worden gegeven aan de hand van het FNRS ruiterpaspoort. Maandelijks organiseren wij deze proeven en in de lessen wordt hier ook aandacht aanbesteed. Naast de dressuur lessen geven wij ook springlessen en caroussellessen. Een voorwaarde voor de spring- en caroussellessen is dat minimaal proef F6 behaald is.