Dressuur

FNRS jurycursus

De ‘dressuur’ is de basis van de paardensport. Dressuur betekent eigenlijk het gymnastiseren en het gehoorzaam maken van het paard door de ruiter.

Een paard is in eerste instantie niet gebouwd om een mens te dragen en de ruiter dient daarom als één van de eerste dingen te leren onafhankelijk in balans te zitten, de bewegingen van het paard te volgen en zijn hulpen onafhankelijk van elkaar te geven. Dat wil zeggen dat de ruiter zijn spieren afzonderlijk van elkaar leert gebruiken en het paard niet stoort in zijn bewegingen. Vervolgens is het de bedoeling dat het paard leert zijn lijf zo correct mogelijk te gebruiken en daarbij plezier in zijn ‘werk’ heeft.

Op Hippisch Centrum de Delft kunt u 6 dagen per week terecht voor dressuurlessen. Na de 5 longelessen wordt de overstap gemaakt naar beginnerslessen. Dit zijn kleine groepen van max. 7 personen. Hierbij wordt de stap, draf, galop, de balans en het sturen bevestigd. Wanneer dit goed gaat wordt de overstap gemaakt naar de grote rijbaan. Deze groepen bestaan uit max. 12 personen.

Klik hier voor het overzicht van onze lessen.

Wanneer je de basis van de dressuur beheerst kun je een keuze maken om de overstap te maken naar het springen, carrouselrijden of meedoen aan het CBR (certificaat voor het buitenrijden). Wanneer je graag mee wil doen aan wedstrijden, dan kan dit via de FNRS en/of de KNHS. Voor meer informatie hierover zie onder het kopje wedstrijden en dan FNRS of KNHS

Volg ons op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief