Wekelijkse update

Hallo allemaal,        

Het is gelukt, alle balen met gras/hooi zijn binnen en staan nu op het terrein. Was weer een hele klus maar het is gelukt. Maar wat was het nat in het land. Ik heb nog nooit meegemaakt dat we in onze eerste versnelling over het land moesten rijden. Voor aankomende zaterdag gaan nu de eerste pension paarden en pony’s het land op. Ik hoop maar dat ze niet het hele land gaan vertrappen, het is zacht. Door de vele regen is de grasmat soppig. De shetlandpony’s krijgen een perceel wat grenst aan het Akere. Dus vanaf de weg goed te zien en het is afgezet met stroomdraad. Voor de eigenaren; blijf van deze draad af, zo niet dan vergeet u het zeker de volgende keer niet. Waarom een kleiner stuk? Shetlandpony’s mogen graag eten, maar dat vele eten geeft kans op bevangenheid. Vandaar dat we het land hebben afgezet met stroomdraad zodat ze zich niet helemaal te goed doen aan het grote land. De overige paarden en pony’s mogen wel het grote land op en mogen genieten van de vakantieperiode. Na het weekend gaan we het achter land in orde maken voor de manegepaarden en aansluitend de dag landjes. Als dan alles klaar is gaan we naar de overkant van de manege. Ook daar moeten we draad spannen, dit om te voorkomen dat er paarden in de sloot geraken. Het achterste land aan de overkant van de manege is verhuurd aan een collega voor de periode dat we dicht zijn. U leest het goed; verhuurd aan een collega. Wij als manege hebben de “rijkdom “dat we veel land hebben rondom de manege. Dat geeft u als pensionklant de gelegenheid om uw paard in het land te zetten op loopafstand van uw box. Dat is uniek, maar dat beseffen we niet allemaal. Voor mij als manegehouder is het een pracht gezicht om de paarden te zien lopen in het land. De rust die dat uitstraalt is bijzonder.

Volgende week zaterdag (13juli) hebben we op de manege de NRPS-keuring. De keuring is op het heilige gras. Dit jaar voor het eerst hebben we ook een keuring voor iedereen met een paard en/of pony die niet is aangesloten bij een stamboek. Deze keuring vindt plaats in de buitenrijbaan. Opgeven kan nog. De voorbrenger moet in het wit gekleed en natuurlijk staat je paard er heel mooi gepoetst bij.

Aan de entourage kan het niet liggen. Als u kijkt naar de groensingel rondom het wedstrijd terrein dan ziet u dat er flink gesnoeid is. Zaan Boomwerken heeft zijn best gedaan en de wilgen zijn gesnoeid. Met machines gaat het veel makkelijker en sneller als met de hand (vorig jaar). Nu kunnen we weer gewoon met de bloter het gras maaien rondom het heilige gras.

Voor aankomend weekend staat op het programma de FNRS-zitcompetitie. Leerlingen die zijn geselecteerd vanuit de lessen mogen het tegen elkaar opnemen. De beste leerlingen mogen naar de kampioenschappen en dan maar kijken hoever ze komen. In het verleden hebben we een kampioen gehad. Voor volgend jaar gaan we als manege ons best doen om wederom een selectiewedstrijd te krijgen. Het is een hele organisatie, maar ik vind dat de collega’s er meer een feest van kunnen maken, dat mis ik een beetje. Wat wel leuk is, is het zien van onze ideeën die bij de prijsuitreiking worden overgenomen door de collega’s.

Zaterdagavond heeft de Fam. v Eerden een privé BBQ. Ieder jaar in het eerste weekend van Juli komt het hele gezin van Eerden naar de manege. Nu denkt u; dat is toch niet nieuws? Maar ik heb het over mijn broers en zussen. Ik kom uit een gezin met 10 kinderen, allemaal leven we nog. Ik ben de jongste samen met mijn tweelingbroer, onze oudste zus is 83. Een mooie anekdote is dat ik als klein kind in de 1e klas zat en mijn oudste zus was de lerares, wie kan dat nou zeggen. En natuurlijk nemen we dan een glaasje wijn en proosten we op het leven.

Proost allemaal een fijn weekend.

Groet, Ron

PS; dat we maar mogen winnen zaterdagavond met de voetbal!