Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Vandaag een nieuwsbrief met bijna alleen maar positief nieuws. Als eerste kijken we naar het land. Als u de nieuwsbrief leest zijn we aan het weersen en inpakken.

We hebben prachtig weer gehad dus oogsten is een feest. Nu nog ophalen en neerzetten op de manege.

Zondag gaat Marco het eerste weiland afzetten met stroomdraad. En dan kunnen zaterdag 6 juli de eerste paarden naar buiten. Voor de goede orde!!: Ik sta om 12:00 uur bij het hek dat toegang geeft tot het land naast de manege. De bedoeling is dan dat u uw eigen paard rustig op het land zet. Geen geschreeuw of gegil. Touw door het halster, niet vast klippen en blijven kijken naar je paard als hij los gaat (veiligheid). En dan maar hopen op een mooie zomer. Een buitje zou lekker zijn voor de rug van je paard. Buiten is buiten, dit om de rust in de groep te houden (dus niet maandag buiten, dinsdag binnen, woensdag buiten, donderdag binnen enz.) Tenslotte hebben we niets aan blessures door nalatigheid/slordigheid van stalgenoten. Dit was natuurlijk wel heel positief nieuws. Lang op gewacht maar toch gelukt.

Dan het volgende goede nieuws is dat de merrie First Lady drachtig is. Vanochtend zijn we wezen scannen en uitslag drachtig. Dat betekent dat het veulen komt 28 april 2025 (ongeveer). Amber en Gabber mogen 17 juli hun eerste spring wedstrijd rijden, dat is ook weer spannend. Kijken hoe ze zich houden in het parcours. Allemaal fijne berichten.

Wat minder fijn is, is dat we slecht instructie kunnen vinden. Het is een algemeen probleem…………..personeel. Ook wij als hippische sector kunnen slecht aan personeel komen. We lossen het nu nog iedere dag op, maar het zou toch fijn zijn als we een vaste medewerk(st)er erbij krijgen. Uren in overleg, maar wel bereid om een zaterdag te werken (om de week).

Dan heeft u de laatste tijd voorbij zien komen de oproep voor de rassenkeuring tijdens de NRPS-keuring (13 juli). Iedereen met een paard of pony met een minimale leeftijd van 6 jaar kan hieraan meedoen. Minimale leeftijd van de voorbrenger, niet van het paard of pony. De bedoeling is om iedereen de gelegenheid te geven om je paard/pony te tonen aan een jury. Deze beoordeeld dan de paarden/pony’s en wijst uiteindelijk de mooiste/beste aan. De mooiste/beste van iedere rubriek mag aan het einde van alle rubrieken terugkomen voor de dag kampioen. Dat kan dus een shetlander zijn maar ook een fries, haflinger, tinker en ga zo maar door. Deelname is dus voor iedereen, heeft niets te maken met een stamboek. Alleen de voorbrenger moet wel gekleed gaan in het wit. En ook deze wordt beoordeeld op haar of zijn kunnen, er is een extra prijs voor de voorbrenger.

En zo komt er bijna een eind aan de nieuwbrief. Nog 1 mededeling. Je zou er nu niet aan denken maar zaterdagavond zit ik samen met Sint Nicolaas aan de BBQ. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. We bespreken de intocht met al zijn activiteiten onder het genot van een heerlijke BBQ en natuurlijk een glaasje rosé

Dus ik zeg proost op een mooi weekend! Geniet van de mooie zomer.

Vrijdagavond gaan we ringsteken in Beverwijk. Tradities moet je in stand houden, aanvang 19:00 uur op de Zeestraat.

Groet, Ron.