Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Er zijn van die dagen dat je denkt… ik kom mijn bed bijna niet meer in. Je weet als manegehouder dat je nachten kort zijn. Dus je koestert de tijd dat je mag liggen. We hebben de kampioenschappen carrousel weer gehad. De groep heeft het geweldig gedaan. En, terugkomend op de korte tijd dat je in bed mag liggen, de wekker stond op 04:00 uur. De eerste leerlingen komen om 05:00 uur op stal, dan moet er gevoerd zijn. Pony’s poetsen en klaar maken voor vertrek. Om klokslag 06:00 uur reden we van het terrein af. Op naar Maassluis. Gelukkig reed Gerrit voorop, dus alleen maar volgen. Dat rijdt lekker ontspannen. We hebben Zuid-Holland op zijn mooist gezien. De A20 was afgesloten dus we moesten binnendoor, en dan ben je blij met Gerrit. Keurig op tijd in Maassluis. Pony’s klaar maken voor de proef en starten maar. John weer achter de knoppen (al 40 jaar) en Annemarie het commando. Moet eerlijk bekennen; ze hebben prima gereden. Uiteindelijk resultaat 3e in hun groep, weer opladen en de terugreis. Eenmaal thuis alles weer op stal en dan komt het moment dat je als manegehouder tevreden kunt zijn, alles weer heel op stal. Een moment om in te kakken.

Je gaat vroeg naar bed en de volgende morgen 06:00 uur fris aan het werk. 06:00 uur moest wel want First Lady moest naar de veearts voor inseminatie. Echter het zaad was nog niet binnen, dus volgende dag terugkomen. Dan denk je wel; ik mag echt niet slapen. Dinsdag wederom naar de veearts maar nu gelukkig wel zaad aanwezig, dus insemineren. Dat is een fluitje van een cent, binnen een kwartier waren we klaar en nu over 17 dagen terug om te kijken of het geslaagd is. Eenmaal thuis draaien de lessen en neem je aan het einde van de dag even een glaasje fris (geen drank tijdens het werk).

We hebben bij Cinova een camera hangen want ze loopt tegen de uitgerekende datum aan. En ja hoor veel onrust op stal. Het beloofd weer een korte nacht te worden.

Om 0:00 uur nog niets maar om 0:45 uur is het geboren. Nu is Cinova geen makkelijke merrie, dus we lieten haar met rust. Een goede moeder waakt over haar kind, nu, dat doet ze. Hier ligt voor ons weer een uitdaging. We moeten moeders een halster omdoen maar Cinova is niet te bereiken. Dus geduld, het gaat goed komen. Maar wederom een kort nachtje. Een kort nachtje is niet erg als je kijkt naar het veulen. Een nieuw leven met een hele mooie toekomst voor zich.

Wie het wat rustiger aan mag doen is onze Rienus. Rienus heeft de leeftijd bereikt van 30 jaar en zodoende was deze carrouselwedstrijd zijn laatste wedstrijd. Nu gaat Rienus alleen nog maar lopen in rijbaan 2. Hij mag zijn ervaring doorgeven aan de jeugd. Maar Rienus zou Rienus niet zijn als ook hij op 30-jarige leeftijd nog wel eens uitbundig kan zijn. We gunnen hem meer rust, hij heeft zijn kilometers wel gemaakt.


Dan nog even een berichtje vanuit de ziekenboeg. Sandra heeft te kennen gegeven dat ze haar werkzaamheden op de manege per direct stopt. Het lesgeven is voor haar toch zwaarder dan ze had verwacht. Dat geeft weer een kans voor een nieuw personeelslid. Solliciteren mag per mail naar: ronvaneerden@hippischcentrumdedelft.nl of mondeling. Een hippisch diploma zou welkom zijn of bereid hiervoor te leren.

Voor nu is de nieuwsbrief weer lang genoeg, tijd voor een wijntje.

Proost, fijn weekend.

Groet, Ron

Ps; aankomende zondag dressuur HCA, houdt daar rekening mee tot 14:30 uur.