Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Het leven is weer normaal. De vakantie zit erop en wat knapt een mens daarvan op. Een nadeel van vakantie is dat je werk blijft liggen. Voor de vakantie extra werken om weg te kunnen en terug van vakantie alles weer inhalen. Maar we hebben alles weer onder controle. De buitenrijbaan is weer in gereedheid gebracht voor de zomer. Deze ligt er weer keurig bij, en nu maar kijken hoeveel leerlingen gebruik maken van die buitenrijbaan.

In de vorige update schreef ik dat het gras wel mocht groeien. Nu, dat doet het. Voor de koeienboeren is de lengte snel goed, maar voor ons paarden mensen mag het gras wel iets langer. Het werkt lekkerder en paarden mogen graag kauwen, dus hoe langer hoe beter.

Dan staan we voor het pinksterweekend. De vooruitzichten zijn 1e pinksterdag regen, maar tweede pinksterdag volop zon. Nu treft het dat we 2e pinksterdag FNRS-dressuur hebben. 10:00 uur eerste start en de laatste start is rond 17:00 uur. 1e pinksterdag ben ik naar het jongvee in Friesland. Kijken hoe de jonge merrie’s en hengsten de winter zijn doorgekomen. Altijd weer mooi als je ze een tijdje niet gezien hebt.

Op stal staat nu in de kraamkamer Cinova. 2 juni is zij uitgerekend, dus we wachten rustig af. Ik ben wel benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Een tegenvaller was de merrie Amber. Nadat we de merrie gescand hadden was het advies van de veearts; deze merrie is moeilijk drachtig te krijgen. Amber is 18 jaar en het advies was niet insemineren. Dat is een tegenvaller temeer ik de oude eigenaar had beloofd om er een veulen mee te fokken. Maar wat niet kan, kan niet. Tenslotte gaat de gezondheid van de merrie voor. Nu gaan we kijken of First Lady wel geïnsemineerd kan/mag worden. Dat doen we dan met dezelfde hengst. Volgende update hier meer over.

Dan nog even een berichtje vanuit de ziekenboeg; Sandra mocht vorige week langskomen bij de bedrijfsarts. Maar de bedrijfsarts is ook maar een mens en was die datum ziek. Sandra mag nu aankomende woensdag bij de bedrijfsarts komen en we hopen dat ze dan de mededeling krijgt dat ze haar werkzaamheden weer mag hervatten. En zo komt er weer een einde aan een week en gaan we rustig richting weekend.

1e pinksterdag geen kantine 2e pinksterdag dressuur FNRS en de avond vullen we met een glaasje rosé op de veranda.

Fijn weekend en PROOST!

Groet, Ron