Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Er zijn weken die slechter beginnen, maar deze maandag is een topper. Ik heb ze wel gehoord maar nog niet gezien; de Zwaluw. Als deze beestjes binnen vliegen weet je dat het lente is. Maar als we naar buiten kijken blijft het maar regenen. Vanaf oktober zitten we in de regen, en daarom de vraag… wanneer komt nu eindelijk die zon? Een ding is zeker: wij gaan hem ophalen. Aankomende maandag vertrekken wij richting Cran Canaria. Om 06:20 uur vertrekt ons vliegtuig en zitten we 5 uur later aan het zwembad met een cocktail in de zon. Na 13 jaar zijn we er echt aan toe. Ik denk daarom ook dat we zaterdag wel op het gemeentehuis moeten komen voor een lintje, Willem-Alexander zal ons echt niet vergeten. Maar even lekker uitrusten na toch wel een bewogen tijd.

Aankomende zondag gaan we gelukkig weer FNRS-dressuur rijden. Afgelopen maand alle zondagen geen activiteiten en bij de eerste zondag denk je lekker een vrije zondag, maar bij de 5e zondag begint de verveling toch toe te slaan. Daarom heerlijk weer een normale zondag.

Afgelopen week kregen we de onverwachte keuring van zowel het veiligheidscertificaat als mede ook de (welzijn)keuring van de FNRS. Als deze dame dan binnen komt lopen weet je het zit goed. En dat bleek ook. Alles wordt gekeurd en nagekeken, paspoorten inleveren van de paarden om te kijken of alles wel geënt is. Conditie van de paarden en pony’s, alles in orde. Het enige wat we niet goed hadden, maar is direct aangebracht, waren de rijbaan- en huisregels die op de rijbaan deuren moeten hangen. Dat zijn van die dingen die hang je op maar gaan gaandeweg langzaam weer van de deur af. Het fijne van de inspecteur is dat het paardenmensen zijn. Niet van die mensen die alles weten van paarden maar daarvoor internet nodig hebben. Internet is voor velen de waarheid. Zelf heb ik een leerschool gehad van echte paardenmensen en dat ervaar ik iedere dag als een groot goed. Ik ben dankbaar voor die kennis. Die kennis probeer ik iedere dag door te geven aan mijn leerlingen. En er komt een tijd dat ze hetzelfde zeggen als ik nu. Doorgeven van kennis is fijn om te doen. Maar daar heb je wel instructie voor nodig. Sandra is gelukkig langzaam aan het opknappen en we verwachten haar weer te zien na onze vakantie.

Roxy heeft te kennen gegeven dat ze de zaterdag vrij wil, dus we hadden een vacature open staan. En dan zie je dat de nieuwsbrief wordt gelezen. Ook op plekken waar je het niet verwacht. We mogen verwelkomen: Melanie. Melanie gaat beginnen met eerst een zaterdag meelopen en de leerlingen leren kennen. De week erna mag ze aan het werk. Wij zijn blij met deze instructie daar zij een achtergrond heeft van pedagoog. Voor de oudgedienden; Liesbeth was ook pedagoog en heeft het 25 jaar volgehouden. Dus Melanie de aankomende 25 jaar heb je wat te doen.

Rest mij nu nog alleen u allen een fijn weekend te wensen. Volgende week geen nieuwsbrief, sorry maar ik lig in het zwembad met een cocktail en dat schrijft zo moeilijk. En ik beloof u, we nemen de zon mee. Goed weekend!

En proost op de Koning we mogen een oranjebitter.

Groet, Ron

Ps; lief zijn voor Marco, Kim en Fenne.

Ik wil geen muizen zien op tafel.