Wekelijkse update

Hallo allemaal,

We beginnen met GOED nieuws. De droes heeft de stal verlaten, de eerste leerlingen mogen weer van het terrein af. Sommige gaan richting de duinen en andere gaan weer naar de wedstrijden. Gelukkig kan het weer. Wel hoop ik dat dit een les is geweest voor iedereen. Je weet nu dat je nooit contact moet hebben met andere paarden, blijf met je handen af van andere paarden. Dit geeft ook meteen aan waarom ik tegenstander ben van open boxen. Leerlingen lopen langs de boxen en kunnen hun handen niet van de paarden houden, want hij kijkt mij zo lief aan.

Voor de agenda verandert er niets. Aankomende zondag 21 april stond in de agenda “geen activiteiten “. Maar voor 28 april staat in de agenda FNRS-dressuur voor leerlingen van binnen de manege. Dit laten we staan temeer omdat wij (Marja & Ron) de 29e op vakantie gaan. 8 mei komen we terug en zal de agenda zijn zoals hij normaal gesproken is. Als we op vakantie zijn draait alles gewoon door. Marco staat in de stallen, Kim doet haar lessen en de paarden, Fenne staat achter de bar en blijft 10 dagen wonen op de manege. En als iedereen zich dan gedraagt, dan gaat alles goed. Allemaal weten we dat paarden loslaten in de binnen manege niet mag. We weten ook; niet longeren in de binnen rijbanen. 10 dagen moet te overbruggen zijn en bij echte nood; ik ben bereikbaar op mijn 06 nummer. Maar ik ga er van uit dat leerlingen mij niet nodig hebben. Kim en Marco weten precies wat ze moeten doen en ook Fenne staat niet voor het eerst achter de bar.

Maar voor het zover is hebben we Koningsdag. Tijdens Koningsdag gaan de lessen gewoon door. Bent u afwezig meldt dit dan tijdig via de ruiterapp. Fijne Koningsdag!

Dan heeft u gezien dat de grote deur van rijbaan 4 vernieuwd is. Natuurlijk hebben Jan-Wim en Marco weer hun best gedaan. Maar de man achter de schermen was toch wel Mark Dekker. Wat een klus om maatvoering door te geven aan de firma. Ik denk dat er wel 10 e-mails voor nodig waren op het te snappen. En Mark is vakman dus die had weinig geduld met de firma van levering. Maar, de klus is geklaard en daar zijn we blij mee.

Dan nog even een berichte vanuit de ziekenboeg. Sandra is nog steeds ziek, de pijn in haar rug is nog niet over. We hopen, en gaan er ook een beetje vanuit, dat na onze vakantie Sandra er weer is. Want het probleem van tegenwoordig is instructie. We zoeken stad en land af naar instructie. De jeugd heeft geen zin om les te geven en zich te binden aan vaste tijden. Dit is niet alleen een probleem voor de hippische sector maar breed gezien voor de hele samenleving. Wij zoeken een instructeur of instructrice voor de zaterdagmiddag van 12:00 uur tot 15:00 uur. Dus als u iemand kent mag deze persoon zich altijd melden.

Aankomend weekend geen activiteiten maar gaan we hengsten kijken in Heerewaarden. Cinova loopt op haar laatste maand en mag dus met zwangerschap verlof. Zij is uitgerekend 2 juni en wij hopen op een kleurrijk veulen. Hengst of Merrie is niet belangrijk maar de kleur… Cinova is zwart en papa is een palomino (goudkleurig). Dus het is spannend, zwart veulen of ???????.

Dan hebben we op de manege twee nieuwe sportmerries staan. Deze zijn dit jaar aan de beurt om gedekt te worden. Ook dat is weer spannend. Hoe snel zijn ze drachtig is altijd maar weer afwachten. Bent u weer allemaal helemaal op de hoogte en dan zou ik zeggen;
 

Mooi weekend en proost!

De fles rosé is nog niet leeg, dus we gaan ons best doen.

Groet, Ron

PS: het uitmesten gaat goed, alleen het opruimen van de mestvorken en kruiwagen laat te wensen over. Vooral in de ponystal is het vaak een verzameling van gereedschap. Vorken en kruiwagens na gebruik op de plaats terug.