Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Ieder jaar maken we binnen het personeel een weddenschap omtrent de vraag; wanneer mogen ze het land op???? Het is altijd weer lachen hoe mensen met paarden kunnen reageren op de eerste zonnestralen. Ondanks dat we allemaal weten dat we leven in de Zaanstreek.

Ofwel Zaanstreek/Waterland. En we weten allemaal dat het heeft geregend vanaf Oktober. Dus logisch nadenkend kun je op je klompen aanvoelen dat nu het land op geen optie is. Maar om een antwoord te geven op die vraag; reken maar op Juli. Eerst het gras van het land en dan nog een weekje wachten geeft ons Juli.  Wordt het eerder dan hebben we een mooi voorjaar. Dus voor al die mensen met paarden; geduld en nog eens geduld.

En dan heeft u gezien dat de toegang naar rijbaan 1 een nieuwe deur heeft. Het was wel nodig, deze deur zat erin vanaf 1991. Bij de bouw van de manege heeft de firma Ijskes deze getimmerd. Dus even rekenen, 32 jaar heeft hij dienstgedaan. Dan mag hij ook wel worden vervangen. De nieuwe deur is opgehangen door Jan-Wim en Marco. Beide heren bedankt, door alle leerlingen en in het bijzonder de instructie. Aankomend weekend wordt de deur van rijbaan 4 vervangen (aanzicht). En zo heeft alles weer de uitstraling dat we willen.

Dan even een berichte van onze patiënt. Het gaat goed met de patiënt, de Droes heeft zich niet verder ontwikkeld in de stal. Geen nieuwe gevallen. We organiseren nog geen evenementen, mede omdat wij (Marja & Ron) 29 april op vakantie gaan. Na onze vakantie zijn we uitgerust en hebben we weer de energie om te werken richting 40 jaar manege. De FNRS-dressuurwedstrijd kan doorgaan, maar alleen met leerlingen van binnen de manege. Waar ik blij van werd is het antwoord van mijn dierenarts; je bleef rustig en overzag de situatie, compliment. Menigeen wordt zenuwachtig en raakt in paniek. Droes is een gezonde ziekte en dat heb je goed ingeschat.

Wie er ook ziek is, en dan raak ik wel zenuwachtig, is Sandra. Sandra heeft last van haar rug en heeft zich ziekgemeld. Wij vinden dat jammer, daar Sandra net binnen ons team is komen werken. Het mooie is dan dat we binnen het team dan allemaal een stapje harder zetten om de plek van Sandra in te vullen. We hopen en denken dat Sandra spoedig hersteld is. In ieder geval wensen wij haar beterschap. Toch leuk dat Franka bereid is om in te vallen, zo kunnen we de lessen toch door draaien.

Een “voordeel”, tussen haakjes, is dat we op zondag geen activiteiten hebben. Dat geeft het gezin van Eerden rust op zondag. We trainen onze friezen en nemen een glaasje wijn. Boodschappen doen bij de Aldi met de friezen en wachten op de parkeerplaats. Trainen in het stilstaan, voor menig paard bijna niet te doen. Maar koetspaarden MOETEN kunnen stilstaan. En dat vraagt training. En omdat we verplicht op zondag rust hebben kunnen we het mooi combineren. Trainen en plezier hoe mooi kan het zijn. Natuurlijk in de namiddag op het terras een wijntje en de BBQ aan. Allemaal goed weekend.

PROOST!

Groet, Ron