Wekelijkse update

Hallo allemaal (het wordt een lange)

Gefeliciteerd,

Dat werden wij afgelopen woensdag door ons personeel, gefeliciteerd met 39 jaar Hippisch Centrum de Delft. Als je het zo leest is 39 jaar een heel eind maar heeft voor menigeen geen betekenis. Voor ons is het een overzicht van vele jaren arbeid. Weten wie de eerste leerling was, weten wie de eerste leerling was op woensdagmiddag omdat de zaterdag vol was, weten welke pony de eerste “Bingo“ was en ga zo maar door. Allemaal herinneringen die voor ons dierbaar zijn, maar ook voor menig leerling. De leerlingen van de periode Dorpsstraat hebben twee mensen meegemaakt in het begin van hun carrière. Tenslotte was Marja 21- en ik zelf 25 jaar (we waren nog niet eens getrouwd) toen de vlag omhoogging en de manege een feit was. Als ik nu naar leerlingen kijk met dezelfde leeftijd dan denk ik wel eens… ik kan begrijpen dat onze ouders wakker hebben gelegen. Maar 39 is geen kroon jaar, 40 dat wel. En daar lopen we ieder dag een stukje dichter naar toe. Voorzichtig ga je plannen maken. En als je dan na de les met een groepje zit komen de leukste ideeën. Zo willen we kijken of het mogelijk is om de 40 uren te vullen. Het liefst aaneengesloten. 40 uur hippisch feest, dat vraagt voorbereiding. Kijken of we de 40 “Bingo’s “kunnen vinden. Dat zal waarschijnlijk niet lukken maar de helft moet kunnen. Natuurlijk een reünie van oud-leerlingen. Het begin is er, nu nog naar 3 april 2025 en het feest mag beginnen. Heb je ideeën; laat je horen wie weet kunnen we het inpassen.

Heel 2023 heeft in het teken gestaan van zonnepanelen. Best wel een zenuwachtige klus qua voorbereiding. Als eerste moest het dak eraf vanwege asbest. Op zich geen klus voor de arbeiders maar meer een klus voor ons om al die zenuwachtige leerlingen gerust te stellen. De wildste verhalen gingen door de stal. En achteraf viel het allemaal mee.

Nu staan we voor de volgende uitdaging; zonnepanelen op het land. We gaan kijken of dit is te realiseren is. De manege heeft een totale oppervlakte van 18 hectare. 2 hectare is voor de manege en 16 hectare is voor weidegang. Al deze hectare zijn in eigendom van de manege. Dus een uitdaging om te kijken wat realistisch is. Als eerste wordt de aankomende week een bewakingscamera geïnstalleerd. Deze houdt de bestaande panelen in de gaten en het hele terrein.

Wij zijn daar blij mee omdat de laatste tijd het een en ander wordt weg genomen van het terrein. De beelden worden opgenomen en kunnen dus teruggekeken worden. Zo zie je maar, je bent niet alleen manegehouder maar ook nog een verlengstuk van de politie.

Voor aankomende zondag stond op het programma dat we onderlinge carrousel zouden hebben. Ieder jaar op de eerste zondag van april is dit traditie. Helaas dit jaar geen carrousel. U weet allemaal waarom. Het is verstandiger om even de maand april te gebruiken om de droes uit de stal te krijgen. Op dit moment gaat het goed met de patiënt. Hij is aan de betere hand, hij eet weer en mag overdag even op de graspaddock. Wind, regen en zonlicht zijn het beste medicijn. Allen evenementen voor april zijn geannuleerd voor paarden en pony’s van buiten de manege. Paarden en pony’s van binnen de manege kunnen gewoon meedoen met evenementen op de manege. We streven ernaar om te kijken of de FNRS-Dressuurwedstrijd van april door kan gaan, maar dat hangt af van hoe de situatie is.

29 april gaan Marja en ik even liggen in de zon (heerlijk). Na die tijd kijken we of alles clean is.

De maand mei geeft aan op de kalender dat de Delft Junior Connections zijn finalewedstrijd heeft. We gaan kijken of het verantwoord is om te gaan. Wat niet verantwoord is, is te hard rijden. Onderweg naar de Carrousel in Houten heeft menig ouder het gaspedaal te diep ingedrukt. Resultaat; velen hebben een blauwe brief thuisgekregen. Dames A1 is 100, binnen de bebouwde kom is 80. Maar laten we proosten op een mooi weekend. De vooruitzichten zijn 25 graden. Als je nu naar buiten kijkt denk je wel… het zal wel.

Maar voor de zekerheid PROOST het wordt een Rosé.

Groet, Ron