Wekelijkse update

Hallo allemaal,

In de vorige update schreef ik het al. En ik heb genoten, wat een wedstrijd. Dan zie je toch wel de klasse die ruiters hebben. Een drukbezocht indoor Brabant was getuige van een prestatie van wereldklasse, de tribunes zaten bomvol. En als enthousiaste jumping Amsterdam man keek ik mijn ogen uit in Brabant. Jumping is gezien worden en Brabant is gezelligheid. Maar door de enorme drukte was een loopje door het strodorp bijna onmogelijk. Maar in de ring was het bijzonder spannend, 38 combinaties stonden aan de start van de rubriek 1.60 meter. Als parcoursbouwer heb je de taak om te selecteren, met als gevolg; 10 combinaties plaatsten zich voor de barrage, en dat waren niet de minsten. Dan is topsport genieten, wat een middag. Samen met mijn “buurman” hebben we kunnen genieten van een overwinning door Willem Greve. Op 0,04 seconden was hij 350.000,00 euro rijker. Zuur voor de nummer twee, maar dat is sport. Terug naar huis waren we er nog vol van.

Maar de volgende morgen gewoon weer uitmesten. Ofwel de beentjes op de vloer en aan het werk. Het uitmesten gaat goed, alle pensionklanten ruimen netjes de kruiwagens op en zetten de vorken weer keurig op hun plaats. Dat is wel zo fijn voor de volgende. Iedereen weet waar de kruiwagens staan en waar de vorken hangen, hoef je niet te zoeken. Alleen het legen van de kruiwagens kan nog wel een beetje netter. Achter gaat het redelijk goed, maar naast de stroloods is het moeilijk om even door te lopen. Graag er rekening mee houden dat het legen van de kruiwagens aan de kop van de mestplaat dient te gebeuren.

Voor aankomende zondag staat het FNRS-dressuur weer op de agenda. Sowieso een heerlijke dag waarop alle aandacht is gericht op de deelnemers. Die aandacht krijgen ze van de jury. Er wordt aan mij wel eens gevraagd wat je moet doen om jury te mogen worden. Als eerste moet je voorgedragen worden door je manegehouder. Deze kan het beste beslissen of je genoeg kwaliteiten bezit om het te mogen. Dan zijn er nog een paar punten van wat je hebt gereden qua niveau, met als minimum F12. Mocht er interesse zijn, we starten binnenkort een nieuwe cursus. Tenslotte hebben we als FNRS een goed jurycorps nodig. Voor de leerlingen is het rijden in de rijbanen al spannend genoeg.

Maar wij als manege doen er alles aan om het hen zo goed mogelijk naar hun zin te maken. We zorgen dat er voorlezers zijn en natuurlijk een ringmeester, we zorgen dat de rijbaan keurig gesleept is. Dat slepen vraagt nog wel eens een beetje meer aandacht als dat we wensen. Vooral rijbaan drie is doordeweeks nogal eens een ruimte waar we denken dat alles mag. Zo vinden we iedere dag blikjes frisdrank op de vloer en vergeten we nogal eens om op te ruimen. Longeren is in rijbaan drie niet aan de orde en hindernissen mogen gebruikt worden mits dit weer wordt opgeruimd. Het klinkt allemaal heel normaal, maar toch is het moeilijk. Moeilijk zijn ook de dressuur proeven. Dus, vanuit mijn kantoor, alle leerlingen succes. En wie weet de volgende keer met een nieuwe jury.

Nog even ter herinnering; vrijdag 22 maart zwaaien we Circus Renz uit. Vanaf 20:30 uur geven ze een demonstratie in rijbaan 4. Iedereen mag komen de toegang is gratis. Laten we ze een mooi afscheid geven. De hele demonstratie zal ongeveer een uurtje duren, dus wees op tijd. Voor nu allemaal een fijn weekend en natuurlijk proost. Ik heb het eerste glas rosé al gehad. Lang leve de lente!

Groet, Ron.