Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Je kunt het direct merken, allemaal zijn we weer blij, het voorjaar is gearriveerd. Heerlijk het zonnetje en direct allemaal blije gezichten. De tractoren rijden weer over het land, de polder begint weer te leven. Overal zie je direct dat de boeren stront gaan rijden, zo ook de manege. Alle landerijen worden weer voorzien van hun jaarlijkse laagje koeienstront. Dat geeft dit jaar weer gras. Heerlijk na de eerste snede de paarden weer naar buiten. Naar buiten zal zijn medio juni /juli, ligt een beetje aan het weer. Maar NU schijnt het zonnetje en daarvan zijn we nu van aan het genieten. Heerlijk op de veranda met een glaasje rosé. Ik kijk uit naar de zaterdagavond. Maar voor het zover is eerst nog aan het werk. De manege draait op volle toeren. Je kan het merken aan het personeel. Allemaal blije gezichten en gemotiveerd in de rijbaan/stallen. En als we allemaal gemotiveerd bezig zijn is de manegehouder dat ook.

Vele kilometers worden er verreden op zoek naar paarden en pony’s. In de les lopen er regelmatig nieuwe paarden en/of pony’s, en ook daar word ik blij van. En als dan het zonnetje schijnt gaat de handel veel makkelijker. Mensen bellen me op of sturen een email. In de paardenwereld weten ze allemaal dat ik altijd interesse heb. En dan wil het wel eens gebeuren dat je een kanarie tegen komt. En dat is nu het mooie van de paardenhandel. Vele kilometers rijden, vaak voor een tegenvaller. Maar dan ineens toch een kanarie.

Aankomende zondag heeft de HCA zijn maandelijkse dressuurwedstrijd. Echter, ik ben er niet. Voor het eerst zit ik zondag de hele dag op indoor Brabant. De hele hippische top treedt aan. Als u zondag niets te doen heeft kijk dan naar studio sport, het wordt live uitgezonden. Samen met mijn “buurman” gaan we naar Brabant. Paardenmannen onder elkaar en een hele dag genieten. Natuurlijk met een glaasje wijn (Ik word gereden).

Dan nog even in herinnering; Vrijdag 22 maart afscheidsshow van circus Renz. Aanvang 20:30 uur en het beloofd een gezellige avond te worden. Toegang is gratis en iedereen is welkom. En dat kan alleen op de manege, wie geeft er nu nog iets gratis weg?? Ik kijk uit naar zaterdagavond op de veranda zoals ik al eerder zei. Proost met een glas rosé en allemaal een fijn weekend.

Gr, Ron.