Wekelijkse update

Hallo allemaal,

We kruipen langzaam richting het voorjaar. Hier en daar zie je al de eerste tekens. Voor mijzelf houd ik vast aan de Japanse Kers, als deze in bloei staat is het voorjaar. Zelf hebben we er drie in de tuin staan maar op de dorpsstraat staan er meerdere. En laat er nu toch 1 duidelijk zijn kleur laten zien. Het voorjaar in aantocht, heerlijk.

Als de temperatuur stijgt krijgen we allemaal weer zin om naar buiten te gaan. We pakken het buiten leven weer op. En dit geldt ook voor Circus Renz. U weet, Circus Renz staat op het terrein van de manege. De paarden en kamelen verblijven nu alweer 3 maanden. En als dank voor dit verblijf geeft circus Renz een show op vrijdag avond 22 maart om 20:30 uur op de manege. Zij zullen laten zien wat ze allemaal met hun paarden kunnen. De toegang is gratis en iedereen mag ervan genieten.

Als manegehouder begin je aan stalling maar je denkt ook waar begin ik aan. Het is dan mooi dat het gewaardeerd wordt en dat wij als manege het circus onderdak hebben kunnen geven. Er is geen moment geweest waarop ik dacht; waarom heb ik dit gedaan. We kunnen alleen maar zeggen dat beide partijen tevreden zijn. Wij wensen ze een goed seizoen en het eerste optreden is op de burcht in Zaandam. Kan dus bijna niet dichterbij. En Marja en ik gaan zeker kijken bij de eerste show.

Deze week was het krokusvakantie en dat betekende dat er weer leerlingen zijn voor de instructie tweedaagse. Een tweedaagse die we iedere vakantie organiseren. Altijd de donderdag en de vrijdag vanaf 13:00 uur, en ze hebben weer een pracht tweedaagse gehad.

Aankomende zondag de maandelijkse FNRS-diploma dag. De FNRS zit een beetje in mijn bloed (blauw Bloed). Jarenlang heb ik mogen meedraaien in het bestuur van deze club. Als dan dingen veranderen, en dat gebeurt, kijk ik wel met een kritisch oog. Niet altijd ben ik het eens met die veranderingen, en dan laten we ons horen. Binnenkort is er een vergadering voor alle manegehouders uit Noord-Holland op de manege. Dan gaan we kijken of alle neuzen nog de goede kant op staan. Maar voor zondag gaan we dus gewoon weer proberen om het diploma te halen.

Zondag avond tijd voor een wijntje. Nog steeds rood maar met het aankomen van het voorjaar komen wit en rosé toch bijna uit de kast.

Allemaal een fijn weekend en proost!

Gr, Ron.