Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Dat was me wel weer een weekend. Wat hebben we gelachen, en echt iedereen deed zijn best. Om 13:00 uur begonnen we met het hindernisspel. Alle leerlingen hadden zich keurig verkleed, het thema was tenslotte carnaval. De gekste creaties kwamen voorbij. Je ziet de leerlingen genieten maar ook de vele ouders in de kantine. Marja had er weer een mooi parcours van gemaakt. Het is toch weer iedere keer een klus om origineel te zijn qua hindernissen. Aan het einde van de dag kregen we nog een verrassing. Marco ging te paard. Nog nooit in de 27 jaar dat hij op de manege werkt heeft hij op een paard gezeten. Maar hij deed het, natuurlijk onder aanmoediging en begeleiding van Kim. Al met al een pracht middag waarbij iedereen genoot, op naar de volgende keer.

Dan hadden we deze week het protest met de boeren. In colonne richting Haarlem naar het provinciehuis. We hadden een publieksvriendelijke actie, al het verkeer kon via de linkerrijstrook ons passeren. En nu maar kijken of er geluisterd wordt naar ons. Onze eis is het betaalbaar houden van de hippische sport. Geen btw-verhoging op de lesgelden en paardenvoer. 1 Januari moet deze verhoging ingaan. We proberen er alles aan te doen dat dit van tafel gaat. Laten we met zijn allen eraan werken dat de sport behouden blijft voor iedereen.

Ik weet niet of u het gelezen heeft op sociaalmedia; het belachelijke bericht dat de paarden uit de draaimolens moeten. Geen paarden in de draaimolens, geen muizen bij de computer en geen koekoek vogeltje in je klok. Ik vraag me dan oprecht af… hebben we niets beter te doen? Ik denk dat er in Den Haag wel andere problemen zijn die opgelost moeten worden.

Dan kijken we vooruit naar het weekend. Op de agenda staat de maandelijkse dressuur van de HCA. Dat is voor mij een weekend dat ik het rustig heb. De dames van de HCA regelen alles. Dus uw manegehouder kan dan rustig kijken naar “Buitenhof “. Blijven we een beetje bij met de problemen in de wereld.

Allemaal een fijn weekend.

De temperatuur is stijgende dus ……………………………….wijnen!

Gr, Ron.