Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Wat een begin in het nieuwe jaar, vorst!! En daar zit ik nu echt niet op te wachten. Bevroren leidingen zijn een last. We hebben op de manege de meeste waterleidingen op een rondpomp systeem staan. Maar met wind is het moeilijk vorstvrij te houden. Deuren dicht doen is dan de enige optie, maar daar hebben veel leerlingen moeite mee. En voor je het weet is de boel dan bevroren. Dus hierbij de oproep! Als je wordt aangesproken met “deur dicht “is dat geen verzoek maar een dringende mededeling.

Het water in de sloot is bijzonder hoog. Dat komt, zoals u allen weet, door het asfalteren van het Akere. Zaanstad heeft toegezegd om de duiker bij de ingang door te spuiten en daarmee de verstopping op te lossen.

De vorst heeft nog wel een voordeel. Het land is nu goed te berijden, dus we konden de greppels openmaken. De afwatering naar de sloot kan nu doorgaan, maar dan moet de sloot natuurlijk wel dalen. Verder geen bijzonderheden op de manege.

We leven vandaag op 12 januari. Zaterdag 20 januari wordt Marja 60 jaar. Dat weten veel leerlingen en vandaar de vraag: Doen we nog iets speciaals? Om die vraag te beantwoorden hier het antwoord: vanaf 10:00 uur kunt u Marja feliciteren in de kantine. Koffie met taart is aanwezig. Om 12:00 uur gaat het gezin “van Eerden “weg. Wat we gaan doen blijft een verrassing, maar we komen de volgende dag weer thuis. Tenslotte heeft de HCA zijn huldiging met de kampioenen en daar horen wij bij te zijn. Dus wilt u Marja feliciteren; tussen 10:00 uur en 12:00 uur is zij aanwezig. Natuurlijk nemen we die avond een glas wijn en proosten we op haar verjaardag. De volgende morgen proosten we met een glas Jus d ’Orange op 38 jaar huwelijk. Na die dag proosten we op mijn verjaardag, alweer 64 jaar. Dus een weekend vol met drank en feest. Goed weekend. Proost!
Gr, Ron.