Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Als eerste wensen wij u een gezond 2024. Ik weet uit ervaring dat als de gezondheid goed blijft, dan gaat de rest vanzelf. Natuurlijk heb je allemaal wel een wensenlijstje, maar het hartje moet blijven kloppen, dat is toch wel belangrijk. Dan heeft u allemaal wel gemerkt dat circus Renz niet meer volledig op het terrein staat. Wij hebben als team een voorstelling mogen bijwonen in Purmerend. Wat hebben we een gezellige middag gehad. Natuurlijk kon het niet uitblijven dat ik me moest melden in de piste. Dan kun je maar 1 ding doen, en dat is meespelen. Het hele team heeft gelachen en genoten van vele zakken popcorn. Ik moet eerlijk bekennen… je passie moet toch echt circus zijn wil je dat leven volhouden. Respect, dat verdienen ze zeker. Eenmaal in Purmerend geweest moest er natuurlijk ook een bezoek worden gebracht aan het Circus in Emmen. Marja en ik zijn er geweest en ik moet eerlijk bekennen; de show was perfect. Maar voorlopig heb ik wel weer genoeg circus gezien. Na 7 januari komen ze weer terug naar Assendelft. Ze blijven dan tot de paasdagen. (Eind maart) Dan begint de zomertour. Dan moeten ze ook wel weg zijn, we hebben dan het terrein weer helemaal nodig voor de onderlinge carrousel.

Op dit moment zijn er al 8 groepen ingeschreven. Dit jaar maken we zoals u gewend bent er weer een feest van. Zeker in voorbereiding voor volgend jaar. 2025 bestaat de manege 40 jaar. En dat gaan we groots vieren. Schrijf het maar alvast in uw agenda: 1e zondag in april.

Over schrijven gesproken.!!!!

De kerstdagen zijn goed verlopen. Alle leerlingen hebben kunnen genieten van een manege waar het heel rustig was. Alleen omgaan met rust is voor sommige leerlingen de gelegenheid om de deuren te voorzien van teksten waar ik niet blij van wordt. Laten we afspreken dat als de manege voor leerlingen geopend is tijdens de feestdagen er geen misbruik wordt gemaakt van die ruimte. Met andere woorden; laten we de boel netjes houden.

Over netjes gesproken!!

Ik verbaas mij erover dat mensen niet kunnen leven zonder facebook. Dat je alles wilt delen moet eenieder voor zichzelf weten. Maar wat niet mag is ongevraagd filmen van leerlingen tijdens de les en op het terrein. Het is mij een grote ergernis dat mensen filmen en het vervolgens plaatsen op facebook óf het op andere socialmedia gebruiken zonder toestemming. Daarom hebben we besloten dat vanaf 1 januari er geen opnames meer worden mogen gemaakt. Ieder mens heeft recht op zijn of haar privacy. (Ook de manege).

Wat wel leuk is, is dat pensionklanten die een paddock willen hebben voor hun privé a.s. zaterdag om 12:30 uur koffie krijgen met een moorkop. Het verdelen van de paddocks doen we altijd op ludieke wijze. In de moorkop zit het nummer van de bijbehorende paddock. Aan de buitenkant kun je dus niet zien welk nummer erin zit. We verdelen dit jaar 4 paddocks. De overige zijn verlengd voor 2024. Nadat de moorkoppen zijn genuttigd mag er nog even geruild worden en daarna is het definitief.

Wat ook definitief is, is dat de rijbanen vrijdag weer een grote beurt krijgen. Voor aanstaande zondag moet alle er weer netjes bijliggen. Tenslotte gaan we springen. Nieuwe hindernissen met mooie staanders staan dan in het parcours. Na de wedstrijd mag Michelle even oefenen met Nezle, de nieuwe aanwinst voor Michelle om hoger in de springsport te komen. Nezle is eigendom van de manege en samen investeren we in de opleiding van Nezle. De bedoeling is dat Nezle richting het hoogst haalbare gaat. Ik beloof u, we houden u op de hoogte.

Wat me wel opviel is dat ik mail kreeg met toch wel een teleurstelde mededeling, waar was de update in de laatste week van het jaar?? In de update had ik geschreven dat er tijdens de feestdagen geen update zou worden geschreven. Nu, dat is me niet in dank afgenomen. Eigenlijk is het positief. U leest dus allen de update, en dat niet u alleen, er zijn leerlingen die het doorsturen via de mail door het hele bedrijf. Men wacht op de mail alvorens weekend te gaan vieren. En dat weekend vieren doen we dus met een goed glas wijn.

Proost, fijn weekend.

Gr, Ron.