Wekelijkse update

Hallo allemaal,

We hebben er weer een week opzitten met zijn allen. Maar eerst even de aandacht op Marco. Vandaag (vrijdag) 52 jaar geworden. Dus mocht u hem tegenkomen dit weekend, even een handje, stelt hij erg op prijs.

Dan was er van de week een heugelijk moment, de Akere was geasfalteerd. Iedereen blij, eindelijk weer normaal naar de manege. Voor de leerlingen is het 1 keer per week ergernis. Voor ons dagelijks wel 10 keer. Mijn auto is nu al 5 keer door de wasstraat gegaan en iedere keer was dat voor korte duur. Dan denk je heerlijk nu kunnen we weer normaal over het Akere, maar dat heugelijk moment was voor korte duur. Donderdag Akere klaar, vrijdag afgekeurd door Zaanstad (er kwam water door het asfalt heen) Met als gevolg vrijdag wederom de frees over het asfalt en opnieuw. Men zegt dat het nu woensdag klaar is, maar vertrouwen doe ik het niet. Eerst maar even zien.

Dan zitten we nu in de maand december. Dat betekend feest maand, te beginnen met dinsdag 5 december. Dinsdag 5 december gaat de manege dicht om 17:00 uur. Ook wij vieren die avond sinterklaas. Als je kleinkinderen er nog in geloven moet je het vieren, zo leuk. Houd ook rekening met de kerstdagen. Kerstavond manege om 17:00 uur gesloten en beide kerstdagen ook om 17:00 uur. Voor het eerst in 40 jaar geen activiteiten tijdens de kerst dagen. Dat is voor mij wennen maar we worden een dagje ouder en willen genieten met de kleinkinderen tijdens de kerst. Oudjaarsavond wederom om 17:00 uur de manege gesloten. Terugkijken mag maar daar is het nu nog te vroeg voor.

In de vorige update schreef ik dat Geertje er niet meer was. En als of het zo moet zijn is deze week onze Selly ingeslapen. Het paard van Sinterklaas heeft de intocht van Assendelft nog gelopen. Maar vorige week vrijdag kon het echt niet meer en hebben we besloten dat het mooi geweest was. Nu moet Sint op zoek naar een nieuwe Ozosnel (maar die vinden we, we hebben voorlopig nog even de tijd).

Het is druk op de manege, het hele terrein staat vol met attributen van circus Renz. Ook zij hebben het druk want ook zij moeten klaar zijn voor de feestdagen. Hun eerste optreden is in Purmerend. Vandaar dat de eerste wagens richting Purmerend afreizen. Dat betekent dat we weer ruimte krijgen op het achter terrein. Dat komt mooi uit voor aanstaande zondag. Aanstaande zondag gaan we springen. Dat betekent dat er veel trailers van buitenaf richting de manege komen. Laten we afspreken dat eenieder die met de auto komt zonder trailer zijn auto parkeert op het achter terrein. Dat geeft de trailers ruimte op het voor terrein.

Dan hebben we deze week ons eigen fokproduct naar de Hengstenkeuring gebracht. De spanning vooraf is wel gezellig. Eerst keuren op het zo genoemde “straatje “. Als alles goed is mag je naar de kooi (Los bewegen). We hebben de kooi gehaald, we weten dus, we hebben een gezonde hengst. Maar is het nu ook een vaderdier. Daar kwamen we snel achter. Van de 10 hengsten in zijn rubriek ging er 1 door naar de volgende ronde en die was niet van ons. Nu staan we voor de keus laten we hem hengst of wordt het een ruin. Mijn voorkeur gaat uit naar een ruin.

Zo zie je maar weer het is nooit saai op de manege. Er gebeurt altijd wat en met de wekelijkse update bent u allemaal op de hoogte. Voor nu allemaal een goed weekend.

En mocht u de Sint tegen komen… Stel hem gerust, voor 2024 hebben we weer een nieuwe Ozosnel op de manege staan.

Goed weekend en Ó ja proost!

Gr, Ron