Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Ik waarschuw u alvast het wordt een lange update. Maar, we beginnen met “even u aandacht”!!

In verband met onduidelijkheid over onze facturatie gaan we vanaf het nieuwe kwartaal (Februari t/m April) per maand vooruit incasseren en factureren. Hopelijk zal dit veel onduidelijkheid bij u als klant wegnemen. In januari zullen we hierdoor genoodzaakt zijn tweemaal te incasseren.

Voor de pensionklanten verandert de pensionprijs per 1 januari 2024. Gezien de toename van de kosten zijn we genoodzaakt om de pensionprijs met 20 euro te verhogen naar €380,00 euro per maand.

En dan nu wat leukere berichten. Het blijft maar regenen en wat ben je dan blij met een binnen rijbaan. Menig oud-leerling vraagt of ze binnen mogen rijden omdat hun buiten rijbaan een zwembad geworden is. En niet alleen het rijden is binnen veel fijner, maar wat dacht je van natte benen en natte zadels? De mok (schimmel) aan de benen (van het paard) is een aandachtpunt voor veel eigenaren.

Het gaat goed met het zelf uitmesten. Alleen is er een verbeter puntje: de mesthoop tegenover de kapberg groeit in de verkeerde richting.

Bij het uitmesten met de kruiwagens heeft men moeite om even door te lopen. Graag legen aan de kopsekant van de mesthoop zodat het pad vrij blijft.

Dan zitten we een week voor de intocht van Sinterklaas. Zaterdag 18 november gaat Ozosnel (Selly) richting Sneek. Een intocht die wij jaarlijks begeleiden met de schimmel. Kijk op omroep Friesland en u zult getuigen zijn van een waar feest. Die friezen kunnen uitpakken. Maar ook Assendelft weet er een feest van te maken. In Assendelft zal Ozosnel (Casco) zijn beste beentje voortzetten. Ieder jaar bemoeien we ons met de intocht, en het wordt steeds leuker. Dit jaar belooft het een groot feest te worden op het “koppie”plein. Om 14:00 uur ontvangt Annemarie de Sint. De Sint wordt begeleid door 30 pieten en 4 zwarte friezen. Voor de stoet uit rijden de Assendelftse tractoren. Muzikale ondersteuning krijgen we van de Zaans zwabbers. Als de Sint ontvangen is in Assendelft gaat hij even op tuk in het raadhuis. Ook op zondag 19 november wordt de Sint binnen gehaald in Utrecht. Ook daar is het een groots feest. Daar mag Selly wederom zijn best doen en in de huid kruipen van Ozosnel. Een intocht die door Stefan en Kim wordt begeleid (we laten Selly niet alleen lopen) Al met al weer een weekend met veel pieten en natuurlijk de Sint. De echte komt aan in Assendelft! De overige zijn hulp sinterklazen.

Dan, en u heeft het vast wel al gezien, Circus Renz staat op het terrein. Niet dat ze in vol ornaat staan maar de kamelen en paarden zijn gestald op de manege. Dan zijn de reacties altijd leuk. Hoe komt van Eerden hier weer aan?? En die vraag is makkelijk te beantwoorden. Mijn (paarden) relatiekring is erg groot. En ik hou wel van een uitdaging. Dat weten de relaties en die zeggen dan ook altijd “in Assendelft kan alles“ En zo komen de vreemdste telefoontjes binnen. Circus Renz zal blijven staan tot 10 december daarna gaan ze weer op tournee richting Purmerend.

Dan even een bericht van de asfalt heren. Het akere krijgt een nieuwe toplaag. En dat vraagt even uw aandacht. Aankomende week gaan de werkzaamheden beginnen vanaf de manege richting de dorpsstraat. Na 16:00 uur zijn er geen werkzaamheden en op woensdag werken de heren niet. De manege blijft dus bereikbaar, alleen overdag is het even opletten. De leerlingen die overdag komen mogen over het fietspad achter de manege om rijden. Pas wel op, het fietspad vraagt wel stuurmanskunst. Rijd rustig, de berm is nat en zacht.

We zijn er bijna!!!

Aankomen weekend gaan twee leerlingen rijden om een finale plaats bij de zitcompetitie. Ze mogen hiervoor helemaal naar Tilburg. Wij wensen ze succes, en doe mijn collega de groeten. Op de manege gaan we springen. 100 combinaties hebben zich ingeschreven. Ook dat beloofd een mooie dag te worden. De voorspellingen zijn in ieder geval droog. En dat mag ook wel een keertje.

Ik durf het haast niet te zeggen. Ik werd er van de week op aangesproken. Ik lees de wekelijkse update met plezier maar je eindigt altijd met wijn. Nooit zeg je neem een glas bier. Dus om nu allen tevreden te stellen. Goed weekend en proost met een biertje!

Gr, Ron