Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Het was me mijn weekendje wel. In rijbaan 4 de konijnen en in rijbaan 1 het hindernis spel. 65 leerlingen deden mee.

Als je dan boven zit en alles aan elkaar moet praten zijn 65 leerlingen er een heleboel. En dat merk je aan het einde van de dag. Maar wat een middag, allemaal blije gezichten. Als dan alles weer is opgeruimd voel je langzaam de vermoeidheid naderen. Een glas wijn heeft dan een heel ander effect maar zeker niet minder lekker.

Er gebeurt veel op de manege. Zo was er deze week een hoogtepunt voor Ginny. Ginny rijdt al meer dan 20 jaar op de manege en weet dan ook heel goed wat een “opendag “is. En wat ieder kind graag wil is een pony, zo ook Ginny. De moeder van Ginny kocht een lootje voor de “BINGO “. (20 jaar geleden mocht dat nog, tijden veranderen niet altijd in het voordeel) Met de mededeling; als je hem wint gaan we voor de cheque. (Ook toen dachten ouders; ze wint hem toch niet). Maar wat gebeurde… Ginny won de BINGO. Maar afspraak is afspraak we gaan voor de cheque. Nu, 20 jaar later, zitten we op een normale dinsdagochtend aan de koffie. Ginny vraagt aan mij; wat kost een paard. Die vraag krijg je wel vaker en dan is het antwoord gauw gegeven. Maar wat ik niet verwachte was “verkocht “!!! En met een grote sprong van blijheid terugkijkend naar 20 jaar geleden kwam haar meisjes droom nu toch uit. Zo zie je maar wat een BINGO met je kan doen. Het mag niet meer maar de vreugde van 20 jaar geleden kwam er in een keer uit. Het zou toch mooi zijn geweest als al die mensen die tegen een BINGO zijn dit blije gezicht zouden zien.  Dan zouden ze zeker zeggen: dit moeten we niet doen, niets mooier dan een blij kind ook al is het 20 jaar later.

Maar er gebeurt meer op de manege. Zo zouden we dit weekend de Noord-Hollandse kampioenschappen carrousel hebben. 7 groepen hadden zich ingeschreven en we gingen op naar een prachtig weekend. Maar paarden zijn paarden en kunnen ook ziek zijn. Nu is dat niet erg, maar als paarden ziek zijn is het vaak besmettelijk. En om nu te voorkomen dat we op stal een besmettelijke ziekte krijgen hebben we de wedstrijd geannuleerd. Tenslotte gaan we ieder jaar dicht om te ontsmetten. Dat doen we niet voor niks. En daarom is een wedstrijd annuleren niet leuk maar wel noodzakelijk. Dus het wordt een zondag met vrije uren, maar die weet Marja wel in te vullen.

Als eerste gaan we trainen voor de intocht van Sinterklaas. Ozosnel moet even de route verkennen. Dat doen we met 4 friezen eromheen.

Het moet 19 november een mooie optocht worden. We vertrekken om 13:30 uur vanuit de kerk bij het kruispunt en lopen dan de route richting het centrum van Assendelft. Ikzelf mag mij dit jaar de Sint noemen. Vorig jaar stond dit al op de planning maar de gezondheid liet het toen niet toe. Maar Sint voelt zich dit jaar beren sterk dus hij gaat ervoor. Ik kijk er naar uit.

En er gebeurt nog veel meer op de manege. Niets is mij te dol en ik hou wel van een uitdaging. Ging deze week de telefoon, en wie hadden we aan de lijn… De directie van circus RENZ. Of ze mochten komen voor stalling van 7 paarden en 4 kamelen. Tijdsduur 1 maand de kamelen moeten buiten lopen omdat het Siberische kamelen zijn en die mogen niet naar binnen. De paarden krijgen onderdak. Dan komt de vraag wat kost dat en na een kop koffie ben je er dan uit. Alleen heb ik meegedongen dat we een show krijgen op de manege. Ik ben wel nieuwsgierig hoe ze de paarden zo ver krijgen dat het een shownummer wordt. De bedoeling is dat het shownummer wordt geven in de maand januari, de datum krijgt u nog van mij door.

En er gebeurt nog meer op de manege, maar eigenlijk moet ik zeggen bij de manege. Als u aanrijdt naar de manege ziet u werkzaamheden op het Akere. We krijgen een nieuwe toplaag van asfalt met daarbij passeerstroken. Een lange wens van de manege gaat in vervulling. Het heeft enige moeite gekost om de gemeente ervan te overtuigen maar het is gelukt. Dat scheelt een heleboel stress bij menig bestuurder van de auto. Misschien gaat er zelfs langzamer gereden worden. Een toezegging is nog niet de garantie dat het ook echt gaat gebeuren. Bij Zaanstad weet je het nooit, maar we hebben hoop. De manege blijft de hele week bereikbaar. Dus niet zenuwachtig worden. Er zullen wat aanpassingen zijn maar die volgt u op. We hebben de toezegging dat iedereen na 16:00 uur gewoon de manege kan bereiken en op woensdag zijn er geen werkzaamheden. Alleen overdag moet er wel gewerkt worden en dan is het aanpassen. Zo ziet u maar er gebeurt veel op de manege en daar geniet ik van. Waar ik ook van geniet is een glas rode wijn. Dus ik zeg proost op een mooie week en op de vele uitdagingen die een manege met zich meebrengt.

Goed weekend

Gr, Ron

PS; sorry hij is weer lang geworden.