Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Dit is toch ook wel lekker, een normale week. Geen activiteiten die al je aandacht vragen, maar gewoon een normale week draaien. Afgelopen zaterdag Alkmaars ontzet en zondag een rustige zondag met Laurens van Lieren als gast instructeur. En dan denkt u een rustige week?? Zaterdag hebben de dames genoten van de optocht door Alkmaar. 20 Friezen leveren we dan en dat doen we samen met mijn collega Ab. Een pracht gezicht en heel veel bekijks. Voor Grietje (opendag) haar eerste keer met haar nieuwe eigenaar door Alkmaar. Ik weet zeker dat voor de berijdster het spannender was als voor Grietje. Wat liep die Fries keurig haar optocht. U moet dan bedenken dat heel het centrum van Alkmaar vol staat met mensen. En als ik spreek over vol, dan bedoel ik ook VOL!! Als we dan weer teruggaan naar de manege en alle paarden staan weer op stal kan je als manegehouder alleen maar tevreden zijn.

Maar voor a.s. zaterdag staat de volgende activiteit op het programma. Ieder jaar geven we onze medewerking aan de Friezen strandrit in Callantsoog. 250 Friezen komende uit alle landen komen naar Callantsoog voor de strandrit. Dat vraagt natuurlijk voorbereiding en begeleiding. Marja rijdt dan voorop en niemand mag dan voorbij haar. Het is een stap rit over het strand, draven mag absoluut niet. De ervaring is dat als die Friezen de zee ruiken ze enthousiast worden. Voor menig amazone worden ze dan te groot en gebeuren er ongelukken.

Maar het is genieten als ze dan toch allemaal op het strand lopen. Een rit waar Marja altijd naar uitkijkt.

Dan hadden we afgelopen zondag de regiofinale van de FNRS-zitcompetitie. Voor de deelnemers van de manege een lange dag. Zelf ben ik bij de prijsuitreiking geweest. Ik was natuurlijk wel nieuwsgierig hoe de dames hadden gereden. Alleen als er een prijsuitreiking is zijn we in Assendelft gewend dat er een feestje van wordt gemaakt. Dat vinden mijn collega’s toch wel moeilijk. Ze doen hun best maar een prijsuitreiking zoals het gebeurt in Assendelft kom je niet tegen, en zo moeilijk is het niet. Maar Isa Verhoeve en Nina Janssen hebben zich keurig geplaatst voor de kwarfinale in Den Ham. Dat wordt een flink stuk rijden, Den Ham ligt nabij Ommen. En nu maar hopen dat ze dan door mogen naar de halve finale in Ermelo.

Voor ons als manege gaan we a.s. zondag weer de eerste keer springen. Het outdoor seizoen zit erop, dus we kunnen naar binnen. Heerlijk weer een zondag springen. Samen met de HCA organiseren we deze wedstrijd. Aangezien de voorspellingen regen is verwachten we een grote deelname. Zelf mag ik dan weer in het midden zitten samen met de Dhr. Molenaar ofwel de parcoursbouwer. Maar aan het einde van de dag drinken we een wijntje.  Rosé gaat de koelkast in en rode wijn komt uit de kast.

Allemaal een goed weekend. Proost

Gr, Ron

PS: Een oproep van Sint-Nicolaas

Voor de intocht in Assendelft zoeken wij nog een aantal pieten (10). Deze moeten boven de 16 jaar zijn en piet willen zijn op zondag 19 november. Graag aanmelden bij Marja.

Gr, SINT