Wekelijkse update

Hallo allemaal,

In de vorige update sprak ik over een uitdaging. Nu, die hebben we gehad. Natuurlijk eerst de voorbereiding van de trekkerbehendigheidswedstrijd. Dan ga je hier en daar informeren wat er op je af gaat komen. Je schrikt dan van de aantallen mensen die dan worden genoemd. 1000 personen is een hele grote groep, dus dat betekend de aandacht erbij. Gelukkig hebben we wel ervaring met grote evenementen, denk maar aan de Opendag en de kleindierenshowdag. Maar dit was een evenement dat we nu voor de eerste keer deden in ons 40-jarig bestaan. En wat je dan opvalt is het enthousiasme van het publiek. Nu was 1000 man wat overdreven maar er waren er toch snel 500. Dan regel je mobiele piespalen, tenslotte moeten de heren naar de WC. En om nu 500 heren (boeren) met allemaal een agrarische achtergrond de vrije hand te geven… dat is niet zo’n goed idee. Maar de organisatie was perfect. De PJG was goed voorbereid en het evenement liep op rolletjes. Een compliment is zeker op z’n plaats. Maar, aan het einde van een evenement is het opruimen. Dan weet je pas of de organisatie staat als een huis. Ervaring leert dat opbouwen doe je met velen maar opruimen doe je vaak alleen. Maar het mag gezegd worden, alles lag er keurig bij. Daar kan de paardenwereld nog een voorbeeld aan nemen. Geen vuiltje op de grond. Dat is bij een wedstrijd met de paarden wel anders. Dan missen we bezems en ligt er door de hele stal mest. Maar deze boeren waren netjes, oké ze genoten van hun pilsje en dat waren er meer dan 2. Als mensen veel drinken praten ze vaak te veel. Ik kan zeggen; ik ben weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes uit het dorp, en dat is best wel leuk. Dat het evenement een succes was weet u nu wel maar er gebeurde meer die dag.

3 oktober is Leidens ontzet. Daar doen we ieder jaar aan mee. Ook dat vraagt even je aandacht. Om 10:30 uur vertrek met trailers naar Leiden. De optocht begon om 12:00 uur. Dat werd uiteindelijk 12:30 uur en we hadden regen Dat is dan jammer want ook hier is de organisatie goed. Alles tot op de millimeter geregeld maar het weer dat kun je niet regelen. Natuurlijk wel de zoute haring gegeten (en die was perfect).


Eenmaal terug naar de manege Jumping Amsterdam aan de telefoon. Of we ook dit jaar weer komen naar de zondagochtendshow. En natuurlijk willen wij komen alleen de kaartjes zijn zo duur. Dan moet je even onderhandelen en kom je er altijd uit. Dus hierbij kan ik zeggen: schrijf je in voor het FNRS dressuur Diploma rijden 2024 en ga mee naar Jumping Amsterdam! We gaan met de bus van de firma Bakker. T.z.t. krijg je alle informatie.

Dressuur is de basis van het paardrijden. Een mensenleven is te kort om goed te kunnen paardrijden maar we proberen er allemaal toch wat van te maken. Aankomende zondag geeft Laurens van Lieren (Olympiade ruiter) een clinic op de manege. Een aantal leerlingen hebben zich ingeschreven. En nu maar hopen dat ze al die kennis die ze krijgen ook kunnen omzetten in positieve arbeid.

Het weer wordt goed aankomend weekend en dat betekend !!!!!!!!!!!!!!!

U raadt het al, het mag nog. We drinken na afloop van de dag nog snel even een rosé.

Goed weekend!

Groet, Ron.