Wekelijkse update

Hallo allemaal,

We staan voor een grote uitdaging aankomende week. Het is kermis in Assendelft. En wat betekend dat nu voor de manege? Normaal gesproken gaan we dan op de zondag ringsteken in het “witte Dorp”. Echter, het ringsteken is door allerlei vergunningen niet meer betaalbaar voor de organisatie. Ditzelfde geldt ook voor de behendigheidswedstrijden voor de jongeren van de PJG. PJG staat voor plattelands jongeren ofwel onze agrarische buurmannen. Door regelgeving moeten ook zij zich gaan houden aan allerlei vergunningen en daardoor wordt ook zo’n evenement onbetaalbaar. Dan is het voor hun zoeken naar een geschikte locatie waar ze geen last hebben van regelgeving vanuit de gemeente. De manege is dan de aangewezen plek. Wij als manege hebben de vergunningen voor evenementen. En zo staan we dan voor een uitdaging betreffende een evenement die toch wel bij de manege hoort. Tractoren zullen op het terrein staan als showmodel.  En in de rijbaan zullen de PJG-jongeren hun vaardigheid moeten tonen met hun tractor. Het hele evenement begint om 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Voor de leerlingen van de lessen, die zullen plaats vinden in de overige rijbanen. Het geeft wel veel bekijks, dus hou er rekening mee dat de kantine niet vol staat maar VOL staat.

Maar er is meer deze aankomende week.

Ieder jaar verlenen we onze assistentie bij het Leidens ontzet. Een evenement dat ieder jaar terugkomt én veel bekijks heeft. Samen met mijn collega mogen wij meerijden in een optocht door Leiden. Voor onze leerlingen een prachtevenement om mee te maken. En niet alleen Leidens Ontzet maar ook Alkmaars Ontzet doen we aan, maar dan op de zaterdag.

Zo ziet u maar weer veel activiteiten bij of met de manege. Het loopt naar het einde van het zomerseizoen en dat betekent; de paarden gaan van het land. Vanaf 1 oktober zullen de paarden naar binnen gaan, alleen de shetlanders mogen buiten blijven. Oktober is nog een groeimaand, het gras mag nog even groeien. En zo gaan de landerijen met een warme deken de winter in.

Vrijwilligers zijn schaars. Dat zien we bij allerlei activiteiten. Gelukkig mocht de landbouw dag in Alkmaar dit jaar nog gewoon doorgaan. Om 8:30 uur stond ik op het Waagplein om de paarden en pony’s te keuren. Dit in samenwerking met het Vonk college. Altijd een lange, maar plezierige dag. En over belangstelling mochten we niet klagen, wat een drukte. Na zo’n dag ben je dan wel blij dat de benen even omhoog mogen.

As Zondag heeft de HCA zijn dressuurwedstrijd. Gelukkig zijn we op tijd klaar en kunnen we naar de kermis. Voor mijzelf bijzonder, daar ik vorig jaar met mijn gezondheid aan het kwakkelen was. Ooit hebben Marja en ik afgesproken dat we tot onze 80e meedraaien in de “spin”. Dat doen we dan twee rondjes en daarna naar de oliebollen. Nu de kleinkinderen groter worden wordt het nog leuker.

Ik sluit dus af met de woorden:

Geniet van de kermis, drink niet te veel en pas op als ik u tegen kom in de botsauto’s.

Fijne kermis en PROOST!

Gr Ron.