Wekelijkse update

Hallo allemaal,

De laatste update voor de vakantie. Vanmiddag gaat Nederland op vakantie, doe allen voorzichtig en geniet. Voor diegene die in Nederland blijven, de voorspellingen voor aankomende week zijn niet gunstig. Voor diegene die richting Spanje of Frankrijk gaan, smeer je goed in.

Voor ons als manege begint maandag de eerste instructie week. Om 09:00 uur komen de eerste leerlingen en gaan we er een pracht week van maken. In ons programma stond voor woensdag een buitenrit gepland. Maar door de storm zijn de duinen onberijdbaar. Op advies van de boswachter kunnen we de duinen niet in, en voordat alle bomen zijn weggehaald zijn we zeker een maand verder. Dus dat wordt een aanpassing in het programma.

Verder is het voor de leerlingen die thuisblijven van belang dat ze rekening houden met het feit dat de woensdagmiddag lessen komen te vervallen in deze periode. Nogmaals; allen een fijne vakantie en geniet. Als jullie dan weer terugkomen, komen jullie in de schone manege. Gelukkig hebben er een aantal leerlingen zich gemeld voor het schilderen op 26 augustus. Samen met het personeel maken we daar een gezellige dag van, vele handen maken licht werk.

Als u richting de manege rijdt ziet u weer dat de landerijen zijn gemaaid. De 2e snede is binnen, en dat is meteen het startsein voor ons om de landerijen klaar te maken voor het buiten seizoen. De manege pony’s gaan op het land voor de manege. De paarden gaan op het land naast de manege, op het land achter de manege gaan de friezen. De privé paarden mogen op het land 2e kavel naast de manege. Dan blijft er 1 kavel over (tegenover de manege) daar komen de pony’s van een collega. Dat we zoveel land hebben is uniek.

Maar de paarden en de pony’s krijgen ook hun verdiende vakantie. En voor je het weet is de vakantie weer voorbij, en gaan we ons richten op een nieuw seizoen. Zondag 10 september is de “Open Dag”. Schrijf hem alvast in uw agenda.

Tegen die tijd meld ik het programma. Voor nu fijne vakantie en er mag een wijntje gedronken worden. Proost!

Groet, Ron

PS; in de vakantieperiode krijgt u geen update, de redacteur heeft vakantie.