Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Het kan niet anders dan dat we beginnen met de storm, wat ging het tekeer. Maar gelukkig, de schade op de manege viel mee. Een mooie test voor de zonnepanelen, en gelukkig is alles blijven liggen. In rijbaan 4 is alleen een lichtkoepel weggewaaid. Maar de bomen op het Akere hebben het niet overleefd. Over het hele akere lagen 6 bomen over de weg. Dan ga je bellen met de gemeente Zaanstad met de vraag of ze de weg vrij kunnen maken. Bij het schrijven van de update zijn ze nog niet geweest (donderdagmiddag 18:00 uur). Het is dat we zelf materiaal hebben en een buurman met een shovel. Met gezamenlijk de schouders er onder was het Akere woensdagmiddag vrij, en waren we weer bereikbaar. Nu maar afwachten wanneer Zaanstad komt voor de vele takken en halve bomen in de berm. 1 boom viel op de parkeerplaats, gelukkig ver genoeg van mijn auto. Dus, wie openhaardhout wil hebben mag zich melden, er is genoeg.

Dan gaan we langzaam richting de vakantieperiode, zoals ieder jaar groot onderhoud. We beginnen met het schoonspuiten van rijbaan 4.

Ondertussen is dan de manegestal uitgemest en mag Jan-Wim zich uitleven met het lassen van de tussenwanden. De vakantieperiode is het juiste moment voor dit soort klussen. Geleidelijk aan gaan we dan richting de groene buiten boxen. Ponystal, stapmolen en longeerbaan. Als laatste maken we de groene binnenstal schoon. Al met al een hele klus maar om 16:00 uur laten we het gereedschap uit onze handen vallen en nemen we een biertje. Door de jaren heen hebben we wel geleerd dat je het moet doen in etappes. Als dan alles schoon is komt de loonwerker voor het egaliseren van de rijbanen. En op zaterdag 26 augustus gaan we schilderen. Ieder jaar doe ik een oproep om een zaterdag te komen helpen. We beginnen eerst met koffie 09:00 uur, om 09:30 uur worden de taken verdeeld en gaan we van start. Om 12:30 uur verzorgt Marja de lunch en rond de klok van 16:00 uur zijn alle rijbanen weer geverfd. Met vele handjes is het zo gebeurt. Ben je terug van vakantie en denk je: leuk ik ga een zaterdag helpen? We zien je graag komen, geef het door aan Marja dan noteert ze je naam en zien we elkaar zaterdag 26 augustus om 09:00 uur.

Dan heeft u nog tegoed een verslag van het ringsteken in Beverwijk. We hebben genoten. We begonnen met een rondrit door Beverwijk en in de koets zat de oud-burgemeester en zijn oud-wethouder. Na de rondrit was het wisselen van plek met de jeugd. In de koets namen Reva als bruid en Levi als bruidegom plaats vergezeld door het bruidsmeisje Lizzy. Zij moesten de show stelen, en dat hebben ze gedaan. Aan het enthousiasme van het publiek was wel te merken dat dit in goede aarde viel. Als je dan op de bok zit kijk je menig ouder in het gezicht, en wat valt dan op…? Ze stralen van trots. Tijdens het ringsteken moest Lizzy rozenblaadjes rondstrooien. Dan denk je toch; dit wordt de prijs voor de meest originele uitvoering. Maar helaas, we hadden te weinig ringen gestoken. Wel hebben we de voorpagina van de krant gehaald. Al met al een succes.

Voor aankomend weekend verwacht men zonnige periodes. Zaterdagavond komen de leerlingen van de periode dorpsstraat (1985-1991) gezellig voor een BBQ. Altijd leuk als die meiden van toen langskomen. Ze zeggen dan ook altijd “wij hebben een pracht jeugd gehad op de manege”. Dat geloof ik graag, tenslotte was Marja 21 en ondergetekende 25 jaar, en alles kon. Nu is de zaterdag avond een avond waarop de benen omhooggaan, in hun periode zadelden we de paarden op en gingen nog even langs het strand. Ik kan me dus heel goed indenken dat ze een pracht jeugd hebben gehad. En dan is het leuk dat ze ieder jaar even tijd vrijmaken voor een gezellige avond op de manege.

Allemaal een fijn weekend en met deze temperatuur is een glas rosé welkom.

Groet Ron.
En Proost!