Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Een rustige week deze week. Maar rustig wil niet zeggen dat er niets gebeurt op de manege. Iedere dag doen we de stallen en de rijbanen.

Opstrooien, de rijbanen slepen en nat maken. Zodat u als leerling niet in het stof hoeft te rijden. Maar materiaal kan stukgaan, zo ook de water wagen. De leerlingen van de maandag en dinsdag hebben de neus zwart gehad.

Maar gelukkig konden we woensdagochtend de rijbanen weer nat maken en hadden de leerlingen van de woensdagmiddag en avond er geen last meer van. Dan hoor ik u al denken waarom ga je dan niet naar buiten???? Om ons heen zijn landerijen, daar lopen koeien en verbouwen boeren mais. Kraaien zijn ook gek op mais. Dus wat doet de boer; hij zet een kanon op het land. Kraaien schrikken en blijven even weg. Paarden schrikken en lopen dan de sloot in met hun ruiter op de rug. Dan is het fijn dat de boeren om ons heen even een belletje geven met de mededeling “blijf binnen “. Een goede buur is beter dan een verre vriend.

Dan hebben we volgende week vrijdag een uitje. Zoals u misschien weet ben ik geen Assendelver van geboorte. Zelf kom ik uit het mooie Beverwijk en Marja uit Heemskerk. Ieder dorp heeft zijn feestweek met activiteiten. Aankomende vrijdag (dus als u dit leest moet de feestweek nog beginnen) heeft Beverwijk het ringsteken op het programma. Op de zeestraat om 19:00 uur tot …………………………..

Het is dan de bedoeling dat de deelnemers er een feest van maken. Nou dat gaan we doen. Ik vertel u niet wat, maar het is de moeite waard om te komen kijken. Ik weet het niet, maar er hangt veel romantiek in de lucht. Volgende week vertel ik hier meer over. En u zult verrast zijn.

Aankomende zondag het maandelijkse FNRS Dressuur. Het beloofd een mooie dag te worden met hoge temperatuur. Alle deelnemers succes en veel plezier. De avond sluiten we af met een rosé.

Fijn weekend en PROOST.

Gr, Ron.