Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Wat een week hebben we weer gehad, afgelopen zondag de finale van de carrousel voor de jeugd. Zaterdag begon de groepsapp vol te stromen met berichten of het wel verstandig was om met deze temperatuur richting Rotterdam te rijden.

Nu zijn we niet zo gauw van slag, maar de temperatuur was wel extreem. En om nu met 12 pony’s en 12 leerlingen op pad te gaan is vragen om problemen. Dan is het zoeken naar een alternatief. Uiteindelijk de oplossing gevonden in de vorm van thuis blijven en de proef thuis rijden. Alle ouders, opa’s en oma’s en wat al niet meer aan familie opgetrommeld om toch een sfeer te krijgen van een finalewedstrijd. En ze hebben hun best gedaan. Als ik Annemarie moet geloven was dit de beste uitvoering.

Met een echt finale protocol sloten we de proef af. En op dat moment gebeurde er iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Een aantal leerlingen stapte van hun pony en gaven Annemarie een bos bloemen als dank voor dit seizoen. Annemarie natuurlijk in tranen, en zij niet alleen, velen in de kantine waren geroerd. Maar toen greep Daan Kat (12 jaar) de microfoon (normaal gesproken schrijf ik nooit namen in de wekelijkse update) en hij nam het woord. Hij bedankte Annemarie namens de carrouselgroep en deed dit zo professioneel dat ik verbaasd luisterde. Dat altijd zo verlegen jochie stond daar maar mooi een tekst op te lezen. Zonder blikken of blozen, gewoon strak. Dan is het vak van manegehouder toch mooi. Je leert ze niet alleen paardrijden maar geeft ze ook veel vertrouwen. Daan, ik vond het perfect, groots. En Annemarie moest er nog een zakdoek bij nemen. Het mooie van deze groep is ook dat ze doorgaan voor het seizoen 2023/2024. En dan maar er van uitgaan dat de temperatuur dan normaal is.

Die temperatuur heeft ook zo zijn voordelen. Deze week worden de panelen op de manege stal aangesloten op het netwerk van de manege. Vanaf vrijdag heeft de manege groene stroom. Wie had dat gedacht; de manege groen.!!

Vanaf maandag is het de beurt aan de elektricien van Xaam om alles aan te sluiten. En dan geeft de manege 44 woningen in Assendelft stroom. En wie kwam er deze week informeren, wat wij doen aan duurzaamheid???? Gemeenste Zaanstad.

Ik heb alleen maar gekeken met verwondering naar deze ambtenaar. Aan hem gevraagd of hij naar de daken had gekeken.

Hem erop wijzend kreeg hij het schaamrood op de kaken. Maar gaf wel aan dat wij het moeten melden bij RVO. Over bureaucratie gesproken.

Die panelen hebben nog een voordeel. Voor de leerlingen is het bijzonder prettig om binnen te rijden. De temperatuur is heerlijk koel. Voor ons als instructie een meevaller die ons aanstaat. En de paarden genieten ook.

De bodem nathouden geeft extra koeling. Al met al een positieve meevaller.

Dan even heel iets anders. 40 jaar manege geeft veel relaties. En dat heeft voordelen.

Zo zijn we deze week uitgenodigd door een relatie om een dagje te komen varen in Giethoorn. Deze relatie was nu met pensioen en dacht; laat ik die twee is even verwennen. En verwend zijn we.

De hele dag op het water genieten van de omgeving. Tussen de middag aanmeren voor de lunch en de dag afsluiten met een diner. Terug naar huis is de afstand van Giethoorn naar Assendelft toch nog snel 2,5 uur rijden. Maar we hebben een pracht dag gehad. Wel ben ik tot de conclusie gekomen; met pensioen gaan is voor mij nog geen optie.

Het weekend staat voor de deur. De vooruitzichten zijn mooi.

Geen activiteiten dit weekend, dus de tijd voor een BBQ met vrienden. We hebben een paar flessen mooie rosé gehad dus die gaan we leeg maken. Goed weekend en proost.

Groet, Ron