Wekelijkse update

Hallo allemaal,

We hebben het bewust even een weekje stilgehouden maar nu mag het: we hebben weer een veulentje op stal.

Marja en Fenne zijn helemaal in de wolken. Het is een meisje met de naam “Zus”. Natuurlijk van Friese merrie Grietje.

Grietje is een merrie waar we een veulentje van wilde telen. Een mooie merrie met een fijn karakter. Dat viel ook Kirsten op en met haar hebben we de afspraak gemaakt dat, als het veulentje geboren was, dan gaat Grietje in de verkoop.

Tot die tijd moesten we ons mond houden. Maar, nu het veulen geboren is mag Kirsten het de wereld in schreeuwen.

Wij wensen haar veel plezier met Grietje. Wij gaan “Zus” laten opgroeien en met de tijd telen we daar ook weer een veulen mee.

Net zo lang gaan we door tot dat er een hengst is, want om die drachtig te krijgen is een hele klus.

Wat ook een hele klus is, is het gras binnen halen. Maar uw manegehouder is in opperbeste stemming. Als we naar buiten kijken zien we de zon. Wind en zon daar wordt een manegehouder blij van. Het droogt super en de vooruitzichten zijn perfect.

Zittend achter mijn bureau denk ik dat we zaterdag of zondag gaan inpakken. Maandag 2e pinksterdag zijn de leerlingen van het FNRS-dressuur aan de beurt. 1e pinksterdag is de manege geopend tot 18:00 uur. Tussendoor kunnen we dan mooi de balen van het land halen.

In de vorige update schreef ik dat wij een paard op de veiling hadden. Een mooi feest waar velen van hebben genoten. Voor ons viel het tegen want de prijs was te laag. Maar internet gaat de hele wereld over. Met als gevolg dat het paard verkocht is. Wij wensen de nieuwe eigenaar succes in de sport.

Dan even een berichtje voor de vakantieperiode. Houdt u er rekening mee dat de lessen die uitvallen vanwege de vakantie rustig mogen worden ingehaald? Alleen regel dit tijdig met Marja. Denk aan uw kwartaal periode.

Dan nog even een oproep voor de pension eigenaren. Het is mooi weer en gelukkig kunnen paarden met deze temperatuur zonder deken op stal. Maar die vieze dekens moeten dan toch echt gewassen worden. Neem ze mee naar huis en was de dekens, mogen ze in het najaar weer terug.

Het pinksterweekend staat voor de deur

Dat betekent 1e pinksterdag (zondag) manege om 18:00 uur gesloten

Wij gaan als gezin heerlijk op onze mooie veranda zitten met natuurlijk een rosé (moet u ook doen).

2e pinksterdag (maandag) Dressuur FNRS Diploma, op deze dag komen de gewone lessen te vervallen. Ook dat beloofd een mooie dag te worden. Maar ook deze avond gaan we benutten met een gezellig samen zijn op de veranda met een wederom een rosé.

3e pinksterdag wordt wel in de Zaanstreek gevierd maar wij zijn gewoon, zoals u van ons gewend bent, open.

Dus geniet van het mooie weer en ik zeg PROOST met een glas heerlijke koude rosé.

Gr Ron.