Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Het is me mijn weekje wel geweest. Veel activiteiten, maar vooral gezelligheid.

We beginnen met de afgelopen zaterdag. Zelf ben ik 25 jaar actief geweest binnen de FNRS.

In deze periode hebben wij een wedstrijd commissie gehad. Deze commissie had als taak om het diploma rijden up to date te houden en de jury leden te scholen. Dat doe je dan met allemaal mensen die gemotiveerd zijn en het opleiden van leerlingen belangrijk vinden. Het FNRS-diploma rijden met het daarbij behorende paspoort vraagt natuurlijk veel werk. Als groep werk je daaraan. Zo’n groep wordt hechter door de jaren heen.

Nu het diploma rijden onder de KNHS valt is de wedstrijd commissie in zijn samenstelling gewijzigd. Maar het oude team komt nog regelmatig bij elkaar. Zeker afgelopen zaterdag omdat er een commissielid 60 jaar werd. Als verassing zijn we met de hele commissie naar Sneek gegaan en hebben daar een prachtige dag gehad. Aansluitend een gezellige avond en de volgende morgen vroeg het koude water in voor een frisse duik.

Op naar het volgende evenement: de veiling in Dronten. Vandaag, zondag, moesten de paarden zich melden voor een presentatie. Dan loop je wel zenuwachtig over het terrein. Laat hij zich positief zien… of valt het tegen?

Het zijn paarden, dus je hebt het niet in de hand. Hij viel wat tegen, eigenlijk liet hij niet zien wat hij in huis heeft.

Dinsdag moest het gebeuren. Dinsdag middag waren we al vroeg in Dronten. Nog een keer een presentatie en dan op naar het hoofd nummer! De veiling. We hadden een tafeltje gehuurd, dus we zaten VIP. Goed verzorgd begon de veiling.

Voor onszelf hadden we een minimumprijs in ons hoofd. We weten wat we op stal hebben en dat geef je niet zomaar weg. Uiteindelijk was het laatste bod €10.500,00 euro. Daar konden wij niet mee akkoord gaan dus het laatste bod waren wij zelf. Kwaliteit verdient een nette prijs en voor koopjes moet je op de markt zijn.

Als we de weervoorspellingen mogen geloven wordt het deze week prachtig weer. En dat betekent; de jaarlijkse zenuwachtige tijd breekt aan. We gaan dinsdag maaien. Bij het schrijven van deze tekst begint mijn bloed al heter te worden. Maaien, schudden, weersen en balen, dat is de volgorde. En dan maar duimendraaien dat het weer goed blijft.

Krijgen we weer een kwaliteit op trots op te zijn. Als de balen dan weer op het terrein staan, gaan we de paarden weer op het land zetten. Maar daar licht ik u allen op tijd over in.

Aankomende zondag gaan we onderling springen. Zoals het er nu naar uit ziet beginnen we om 13:00 uur. Combinaties succes en voor diegene die nog niet ingeschreven hebben, doe het snel. Het is een onderlinge spring wedstrijd, dus alles mag. Geen officiële jury leden, de manegehouder is vandaag de baas. En voor de papa’s en mama’s; we hebben 4 soorten bier op de tap maar ook heerlijke rosé in de fles.

Ik zou zeggen proost op een mooi weekend.

Gr, RON.