Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Het voorjaar wil maar niet komen. De voorspellingen waren mooi maar hier kwam niets van terecht.

Ik zit op hem te wachten, sommige hebben er al een gezien, maar hier op stal nog niets.

Ik weet ze komen ieder jaar. Één zwaluw geeft nog geen zomer. We houden de moed erin dus afwachten.

Afgelopen zondag had de jeugd hun 2e wedstrijd om te oefenen hoe ver ze zaten. De onderlinge carrousel in Woudenberg.

We hadden een mooie starttijd (14:00 uur) dus vroeg uit de veren was niet nodig. Eenmaal aangekomen in Woudenberg konden de pony’s van de wagen.

En dan zie je dat Annemarie ervaring heeft. Alle kinderen moesten zelf hun pony verzorgen.

Niks mama of papa, zelf doen. Natuurlijk mochten papa of mama helpen maar de jeugd moest zelf aan het werk. En dat werkt.

Allemaal waren ze op tijd klaar om de wedstrijd te kunnen rijden. Ik heb gekeken en moet eerlijk zeggen; ze deden keurig hun best. Geen fouten, maar het blijven kleintjes, en om dan te winnen van meiden van 16 jaar en ouder, is bijna onmogelijk.

Thuis op de manege had de HCA de maandelijkse dressuurwedstrijd. Als je dan thuiskomt weet je direct of er goed gereden is. Allemaal blije gezichten, ofwel er zijn winstpunten gereden. Ieder jaar probeer ik een of twee veulentjes te kopen waarvan ik denk; dit wordt hem!! Geen fries veulen maar een rijpaard veulen. We zetten deze dan in de opfok en gaan 3 jaar wachten. Moeder natuur doet dan haar werk, en dan hoop je dat dit het gewenste resultaat oplevert.

Dat is geen garantie, maar wel leuk om te doen. Dit jaar zijn er 2 veulens 3 jaar geworden en dat betekend etaleren en verkopen óf houden. We hebben dit jaar gekozen om de paarden te verkopen via de veiling in Dronten. Voor mij een bekend adres, daar we wel vaker paarden kopen of verkopen via deze veiling. Beide paarden moesten deze week getoond worden om gefotografeerd te worden voor de catalogus. En dan wordt het spannend.

Tonen de paarden zich zo dat je denkt wauw!!! Of dat je denkt dit kan beter…? Gelukkig toonde er 1 zich boven zijn kunnen. Nr. 2 liet zich minder zien. Dat is het spel en daar moet je tegen kunnen. Nu maar afwachten wat ze doen op de veiling. 2 aspirant-kopers heb je nodig en dan maar afwachten wie het hoogste bod doet. Zelf hebben we een tafeltje besteld. En nu maar hopen dat we aan het eind van de avond champagne drinken, of wordt het appelsap?

We wachtte af, maar de voorpret geeft ons al voldoening. Allemaal een goed weekend.

Wij zitten zondagavond aan de asperges met zalm en natuurlijk een wijntje.

Proost!

Groet, Ron

PS: Aanstaande meivakantie hebben wij een instructie 2-daagse. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei van 13:00 uur tot 16:00 uur. Geschikt voor kinderen van elk niveau, je kunt je hiervoor nog aanmelden aan de bar bij Marja. Leuk leuk leuk!