Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Het is donderdag en dus de dag om de wekelijkse update te schrijven. Iedere donderdag verplicht achter de computer om u als leerling van de manege op de hoogte te houden. Een verplichting die geboren is vanuit de corona periode. Aankomende maandag is het 3 april. Voor mij een dag om even bij stil te staan.

In de vorige update verwees ik hier al naar; 38 jaar een manege runnen die iedere dag energie van je vraagt, maar ook energie geeft.

De eerste zondag in april is daarom een carrousel zondag. Dit jaar een wedstrijd met 7 groepen. Om 12:30 uur beginnen we het 8-tal van duinmanege Poelenburgh.

En dan gaan we door met ieder half uur een andere groep. Aan het einde van de middag beloofd de prijsuitreiking weer een feest te worden.

Dat moet wel, we staan er juist om bekend dat we er een feest van maken. Ik vind het belangrijk dat leerlingen plezier hebben in hun sport en een prijsuitreiking moet dan ook een feest zijn.

Als dan de klanken van de tandenborsteljive door de luidsprekers schallen dan ben ik blij. De champagne hoort erbij en alle leerlingen gaan na de prijsuitreiking dan ook tevreden naar huis.

Voor ons begint dan het opruimen en na afloop gezamenlijk chinees eten met natuurlijk een glas wijn. Proosten op 38 jaar Hippisch Centrum de Delft. Op naar de 40.

Dat de manege een belangrijke rol speelt in het Assendelfts gemeenschap is ieder jaar te merken aan de intocht van Sinterklaas. Nu denkt u: jij bent vroeg?  Maar inderdaad de eerste vergaderingen zijn al geweest, en we hebben een oproep.

Na het succes van vorig jaar evalueer je de intocht. Dan zie je verbeter punten, en 1 daarvan zijn de pieten.

We willen dit jaar meer pieten tijdens de intocht. Maar er zijn wel regels. Zo willen we pieten die minimaal 16 jaar oud zijn, pieten die verantwoording kunnen dragen met het uitdelen van snoep.

De ervaring is dat er te veel snoep verloren gaat. Strooien is niet van deze tijd, netjes in de handen geven is beter. Dus heb je tijd om op zondag 19 november mee te lopen als piet meld je dan aan. Dat kan via de website van intocht Assendelft of bij Marja.

Dan nu de stand van zaken omtrent de zonnepanelen. Rijbaan 3 is klaar, de panelen liggen erop. Nu zijn we bezig met rijbaan 1 en 2.

Het voorwerk bij de stallen, en rijbaan 4. Al met al schiet het lekker op, al zou er wel wat minder wind mogen staan.

Geniet van het weekend en kom zondagmiddag even kijken naar de carrousel, de moeite waard.

Fijn weekend en PROOST~!

Gr, Ron

PS: Voor alle pensionklanten: Als uw paardenpaspoort niet op de manege aanwezig is, willen wij u vragen om een kopie in te leveren bij Ron/Marja. Dit in verband met registratie bij het RVO.