Wekelijkse update

Hallo allemaal,

De Sint terug naar Spanje……….rust in menig gezin! Wij als familie hebben genoten. Heerlijk die gespannen gezichten van je kleinkinderen. Maar als dan alle pakjes zijn uitgepakt, komt de rust weer terug.

Rustig is het niet op de manege. Vele leerlingen zijn actief, en zo moet het ook. Iedere dag kan ik nog genieten van het lesgeven. Als manege doen we dat nu alweer 38 jaar maar als mens vanaf mijn 16e. Dus alweer 47 jaar.

47 jaar ervaring met het paard. Ervaring waar menig mens jaloers op mag zijn. We schrikken ook niet meer zo snel als er wat loos is met een paard.

We weten uit ervaring wat er dan te doen staat.

Dan is het ook prettig dat, wanneer er controle is van de NVWA, je een controleur krijg met ervaring en kennis. Afgelopen woensdag kregen we een onverwachts bezoek van de NVWA. Dit gebeurt regelmatig en voor ons geen reden voor paniek. Als eerste controle op de paardenpaspoorten en dan controle op paard welzijn. We lopen dan samen door de stallen en controleren alle boxen en paarden.

Na afloop drinken we koffie en bespreken de controle. Dan is het zeker fijn om te horen dat alles piekfijn in orde is. Tenslotte doe je het daarvoor en controle is altijd goed. Zeker nu de maatschappij aan het veranderen is.

Steeds vaker hebben we te maken met consumenten die menen verstand te hebben van paarden en pony’s. Ook de NVWA heeft hier mee te maken.

De onkunde wordt vaak opgetild als zijnde de waarheid. Het is de taak van ons als manege en ook van de NVWA om te zorgen dat de kennis niet verzand in onkunde. We krijgen steeds meer mensen met paarden en minder paarden mensen. Laten we er met z’n allen aan werken dat onze (klein)kinderen net zo veel plezier mogen beleven met hun pony. En niet een paard alleen maar kennen vanuit een boek.

Op je paard zitten en de dressuursport beoefenen is ook de activiteit die a.s. zondag de HCA organiseert. Twee rijbanen zullen wederom in actie komen. Vanaf 10:00 uur zullen verschillende combinaties de rijbaan betreden. Alle deelnemer(ster) succes.  

Zelf hebben we een 50-jarig huwelijksfeest. Dat is het voordeel als je uit een groot gezin komt. Dus zondagavond een glas wijn.

Ik ga voor rood, toch wel mijn lievelingskleur.

Allemaal een fijn weekend.

Gr Ron.