Wekelijkse update

Hallo allemaal,

U zult het niet geloven maar na 5 jaar zat ik vandaag weer op een paard. Paard is een groot woord ……….fries. We hebben in november de intocht van de Sint en u raadt het al… dan moet er geoefend worden. Een rondje vliet in stap was voor vandaag genoeg om te beginnen. Ik voel de spierpijn al op komen, Je moet er wat voor over hebben.

Als ik kijk naar het enthousiasme van het bestuur beloofd de intocht heel leuk te worden. Als je enthousiast bent krijg je vaak de mensen om je heen met je mee. En zo groeit een intocht. Vanavond de laatste vergadering en dan komt het draaiboek op tafel en dan is het definitief. Als we naar de agenda kijken krijgt Selly het druk dit jaar.

12 november is de intocht in Sneek. Dat beloofd een mooie intocht te worden. In Sneek is het altijd feest.

Je staat dan op de kade met meisjes met bollen die ze dan laten draaien, als paard moet je daar maar tegen kunnen. Dan komt Sint aan in een boot met ik denk wel 50 pieten. Ik kan u verzekeren; deze maken een hoop kabaal. Aansluitend de toertocht door het centrum van Sneek.

Als Selly dan weer thuiskomt staat de volgende intocht alweer voor hem klaar. Utrecht, en als je praat over drukte dan is het in Utrecht heeeel druk.

Het Domplein staat mutje vol. Daar is de intocht in Wormerveer dan niets bij, maar is in zijn eenvoud ook heel leuk.

Voor 20 november staat de intocht in Assendelft in de agenda. Ik heb dus nog even de tijd om te oefenen.

Verder een rustig weekje deze week. Ook wel eens lekker.

Aankomende zaterdag hebben we een feestavond bij de buren.

Collega Wim van Bergehenegouwer van manege de Schimmelkroft geeft het stokje door aan de nieuwe eigenaar Mandy.

En dat wordt gevierd met een gezellige avond. We zijn van de partij en proosten deze week op locatie.

Proost en een fijn weekend. Groet, Ron