Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Gelukkig schijnt de zon weer, wat is er weer een water gevallen.

Zo zet je de tv aan en zijn er alleen maar berichten over droogte. En zo is er weer water genoeg.
Met de regen de stallen doen is geen pretje. Maandagochtend mesten we de stallen uit. Moet u eerlijk bekennen, dat toen we klaar waren er echt geen droge vezel meer op mijn lijf aanwezig was. Wat is zitten in de jacuzzi dan een heerlijkheid.

Genoten heb ik ook afgelopen woensdag in Alkmaar. Ieder jaar organiseert de gemeente Alkmaar de landbouwdag. De leerlingen van het Clusius College organiseren dan een keuring op het Waagplein. Zelf mag ik dan de paarden en pony’s beoordelen. Dat doe je natuurlijk met een microfoon in je handen en je probeert het publiek bij je keuring te betrekken. Dat ik dan, zo nu en dan, wat enthousiast word is u allen al lang bekent. Leuk is het als je s ’avonds thuis in de rijbaan staat, er ouders zijn die dan tegen je zeggen; “Je ging weer best te keer in Alkmaar”.

Eenmaal thuis gaat het normale werk gewoon door. In een van de vorige nieuwsbrieven heeft u gelezen dat we bezig zijn met zonnepanelen. De onderhandelingen zijn nu afgerond en er is een mondelinge overeenkomst. Deze wordt op papier gezet en dan kan het allemaal heel snel gaan.  We beginnen als eerste met de daken die niet gesaneerd hoeven te worden, dat is rijbaan 2 + stallen en rijbaan 3. Op deze daken komen alleen zonnepanelen. Rijbaan 1 en de binnen stallen zijn in de zomer aan de beurt. Mochten de werkzaamheden meevallen dan kan het zijn dat rijbaan 1 en de binnen stallen al eerder aan de beurt zijn. Men zegt dat ze in 4 dagen tijd het bestaande dak eraf kunnen halen en er een nieuw dak op kunnen leggen. We gaan het mee maken… Nog even een woord van dank voor George Poel. Zonder jou was dit echt niet gelukt.

En zo zit je zwaar te onderhandelen met de heren van de zonnepanelen. En zo stapt je instructie je kantoor binnen voor een gesprek. Er gaat een verschuiving plaatsvinden met betrekking tot de instructie. Laura heeft te kennen gegeven dat ze minder wil gaan werken. Laura woont bij haar ouders in om zorg aan haar ouders te verlenen. Dat is een behoorlijke klus en het is daarom begrijpelijk dat Laura minder wil gaan werken. Vanaf 2004 is Laura verbonden aan de manege. Dat is een hele tijd en voor ons als manege best wel even een moment om bij stil te staan. Dan moet er wel direct geschakeld worden. Gelukkig hebben we goede contacten met het Clusius College. Vanuit de school krijg je door de jaren heen heel wat stagelopers over de vloer. En zo nu en dan zit daar een goudvinkje tussen. Die goudvinkjes onthoud je en schrijf je op in je agenda. Vandaar dat we afgelopen week een gesprek hebben gehad met Franka van Gelderen.

Met Franka (20 jaar) gaan we het instructieteam weer uitbreiden. Voor Franka staan als eerste de jeugdlessen op het programma en zelf doe ik de gevorderde lessen. Wij blijven opzoek naar een geschikte kandidaat om het instructie team te versterken. Bent u iemand of heeft u iemand in uw kennissenkring die interesse heeft in het geven van instructie. Solliciteer dan. Het kan en mag in deeltijd. Alles in overleg.

De laatste werkdag voor Laura is vrijdag 23 oktober. Laura heeft aangegeven dat we altijd een beroep op haar kunnen doen bij nood of vakantie. Dus ze is nog niet helemaal weg. (Gelukkig).

De eerste werkdag voor Franka is maandag 26 oktober. Wij wensen haar succes en hopen op een succesvolle samenwerking.

Dan is het bijna weekend en wordt het tijd voor een wijntje. Terugkijkend op de week is er weer genoeg gebeurd. Kijkend naar het weekend: Kermis in het dorp en de Noord-Hollandse kampioenschap Carrousel op de manege. Je hoeft je nooit te vervelen als manegehouder. Schenk dat wijntje maar in. Ik proost op een druk en gezellig weekend, op de zonnepanelen en zeker ook op 18 jaar Laura. PROOST!
gr Ron