Wekelijkse update

Hallo allemaal,

De temperatuur is boven normaal. En wat een geluk dat de paarden en pony’s dan op het land kunnen staan. Voor ons als leerling van de manege de normaalste zaak.

Maar zo normaal is het niet. Weidde gang naast je box is zeldzaam.

Menig collega is jaloers op hetgeen wat wij als manege kunnen aanbieden.

Aankomende week gaan we de privé landjes in orde maken.

Er werd al naar gevraagd wanneer ze klaar zijn, maar ook wij hebben maar twee handen.

In een van de vorige updates had ik al vermeld medio 1 juli.

Genoeg leerlingen dachten dat is een tikfout, moet zijn 1 juni.

Maar zie; uw manegehouder maakt geen fouten.

Op vakantie gaan doet uw manegehouder niet.

Niet dat het niet kan maar het trekt mij niet om een week op het strand te liggen.

Geef mij maar mijn veranda, een glas rosé en een heerlijke BBQ. Wat we wel doen is soms even een weekend weg met vrienden. Afgelopen weekend zouden we naar Scheveningen gaan. Om te genieten van de musical “Aladin”. We hebben genoten.

De bedoeling was om te blijven slapen in Scheveningen. Echter de kamerhuur was zo hoog (€500,00 euro per nacht) dat we besloten naar huis te rijden. Het voordeel was dan weer dat we konden springen. Niet dat we 150 starts hadden, maar het werd een gezellige middag. Nu is springen wel mijn favoriete bezigheid.

En dan is een parcours opzetten geen werk, maar wel fijn als er dan een handje bij komt om te helpen opbouwen en afbreken.

Aankomende week wordt het spannend op de manege. De firma Brinco komt de schutting plaatsen achter ons huis. Een deel zal als opslag werden gebruikt en een deel krijgt de bestemming kippenhok. Wij wonen landelijk en daar hoort in de ochtend een haan bij.

Ik zoek “Hollandse blauwe “wie een toom heeft mag me mailen. Een toom Bhrama kriel is ook goed. Witte Sierduiven en een groot konijn staan ook op het verlanglijstje.

En dan samen met mijn kleinkinderen naar opa’s kinderboerderij. Welke opa kan dat zeggen… een eigen kinderboerderij.

Het is nog even spannend.

Tot zaterdagmiddag moet het droog blijven. De overkant is gemaaid zoals u kon zien bij het naderen van de manege. Als zaterdag avond dan alles weer is ingepakt en de balen zijn geteld, dan neemt uw manegehouder een groot glas witte wijn en mag dan tevreden deze leegdrinken.

Ik zeg alvast allemaal een goed weekend en proost

Ps. As zondag de verplaatste datum voor het FNRS diploma rijden.

RON