Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Je hebt van die dagen dat je denkt… waar doe ik het voor.

Net terug van de sportschool en dan zit je er even door heen. Overal spierpijn en het wordt alleen maar erger. En om dan achter de computer te gaan zitten om de update te schrijven is dan wel even een dingetje. Maar we beginnen met goed nieuws.

Vorige week hield ik nog mijn mond erover, maar we zijn een week verder dus ………………

Er is een veulen geboren. Even een weekje rust voor moeder en kind maar vanaf nu zeker te bewonderen. Marja noemt de kleine jongen Ukkie.

Een klein zwart veulen naast zijn moeder Tineke. En in navolging van vorig jaar een Hengst (en we weten het zeker).


Veulens groeien als het goed is. Groeien doen ze buiten de manege.

Zodoende zijn we afgelopen weekend naar Friesland gegaan om te kijken naar de veulens in opfok. 2 rijpaard veulens en 1 fries veulen. Nu alle drie dus jaarlingen.

En van jaarlingen zeggen we; dat zijn naarlingen. Maar ik moet eerlijk bekennen; ze vielen mij mee. Goed door het eerste jaar heen gekomen en nu lekker het land op en groeien.

Harde bodem voor de ontwikkeling van het skelet. De zon voor het lijf en gras… veel gras.

Die drie geven een veulen een gezonde start voor het leven. En waar het allemaal op uit draait moeten we maar afwachten. Ze hebben alle drie ballen, dus we gaan voor de goedkeuring Hengsten. Maar goedkeuring Hengsten is een lange onzekere weg.

Vergelijk het maar met het winnende staatslot van 5 miljoen. Hij valt zeker maar bij wie en wanneer is altijd de vraag. En wie verstand heeft van paarden/hengsten  mag het zeggen (en dat zijn er heel weinig).

Het mooie weer is volop aanwezig. De buitenrijbaan wordt dit jaar goed bezocht.

Vanuit de buitenrijbaan kunnen we heel makkelijk de weg op. Alleen vergeten we altijd het hek dicht te doen. Alstublieft denk eraan. Ieder paard kan loslopen.

En dan wil je toch wel weten dat de hekken gesloten zijn.

In een van de vorige updates had ik het over het plaatsen van de schutting achter ons huis. Aankomende periode wordt de bodem geëgaliseerd.

Dan plaatsen we steltonplaten en wordt de schutting gerealiseerd.

We hebben het zo ontworpen dat aan een kant de tractoren en al het gereedschap onder dak mag staan en de andere kant (privékant) wordt kippenhok.

De dag beginnen met het gekraai van een Haan is heerlijk wakker worden.

Nu snap ik dat u allen als stedelingen hier niet aan moet denken.

Maar als je woont zoals wij wonen is dat heerlijk. En als dan toch bezig bent met de firma Brinco dan neem je natuurlijk direct de zadelkamer mee.

De bedoeling is dat we vanaf de maand juni de zadelkamer gaan slopen en er een nieuwe ruimte gaan bouwen. In de vorm van de zwarte boxen buiten.

Ik zou graag willen dat pensionklanten doorgeven aan Marja of zij een kast hebben in de zadelkamer. Dan kunnen we alvast gaan inventariseren hoeveel nieuwe kasten we nodig hebben. Nu is het zo dat we niet weten wie wat heeft en hoeveel.

Maar iedere box heeft 1 kast.

U ziet we blijven investeren maar niet meer in de omvang maar in de kwaliteit.

Aankomend weekend ga ik naar Dronten om te kijken of er nog paarden zijn die interessant zijn voor mij. De paarden zijn duur. Het aanbod is klein. De kwaliteit perfect.

Nu maar hopen of we wat kunnen kopen. Wordt spannend.

En als we dan thuis komen nemen we een glas Rose op de veranda.

Ik zou zeggen geniet van het weekend en natuurlijk proost

GROET RON