Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Wat een weer, het wil maar niet droog worden. De regen komt met bakken uit de lucht en we moeten nog zo veel doen op de weilanden. Gelukkig hebben we een periode vorst gehad, zodat we de greppels konden frezen. Nu kan het water richting de sloten. Gemeente Zaanstad heeft door een beetje aandringen de sloten aardig schoon gemaakt. Nu kan het water zonder problemen zijn weg vinden richting de ringsloot. Nu maar hopen dat de buien minder worden, we lopen langzaam richting het voorjaar. Iedere dag dichter bij Maart verkleint de kans op sneeuw, ik ben wel toe aan een voorjaarszonnetje.

Als we in de agenda kijken zien we de datum staan van 7 april. En dat betekend onderlinge carrousel. Op dit moment staan 6 groepen ingeschreven en dat worden er zeker meer. We hebben jaren gehad van 20 groepen maar door corona zijn veel carrousel groepen opgehouden te bestaan. Zo ook onze eigen carrouselgroep de Delft Connections. Zolang als de manege bestaat hebben we een carrouselgroep gehad. Maar na corona was het animo verdwenen. We hebben er alles aan gedaan om het toch voort te zetten, maar helaas. Iedere maandag avond om 19:30 uur (tijd hebben we vervroegd) gaf Annemarie de carrousel les, maar de groep bleef te klein (moeten er minimaal 12 zijn). Uiteindelijk heeft de groep zelf besloten er een punt achter te zetten. Nu rest mij nog om de VCN in te lichten met het verzoek de Delft Connections van de leden lijst te schrappen. En zo komt er een einde aan lang carrousel rijden op de manege. Gelukkig gaat de jeugd nog door (Delft junior Connections ). Ook zij staan onder leiding van Annemarie. Annemarie, namens de manege dank voor vele jaren trainen van de Delft Connections.

We houden allemaal van onze paarden en pony’s. Zoveel zelfs dat we etenswaren meenemen. Ik heb het al vaker geschreven, neem geen etenswaren mee naar de manege. Als iedereen een appel meeneemt voor zijn favoriet, krijgt dit paard 600 appels per maand. Het kan ook te gek. Wat ik de laatste tijd weer zie zijn wortels. Ik begrijp dat het goed bedoeld is maar als wij ze vinden gooien we ze weg. Het probleem zit juist in het feit als wij ze vinden. Niet alleen paarden vinden wortels lekker maar ook die jongens met die grote staarten. Om nu een paard een hele zak te geven gaat te ver. Dus wij vinden overal wortels, brood (is dood), appels en ga zo maar door. Het is een uitnodiging aan al het ongedierte om de manege te bezoeken. Mijn oproep is dus; neem geen voedsel mee naar de manege. Wij als we het vinden gooien we het weg. Maar er zijn leerlingen die het heel goed kunnen verstoppen. Doe dit niet, ongedierte vindt alles.

Dan een klein verzoek aan de late leerlingen. Het komt de laatste tijd voor dat leerlingen de deur bij de pony stal helemaal dicht doen. Paarden hebben frisse lucht nodig. Door de deur te sluiten gaat de temperatuur in de pony stal omhoog, dus niet doen.

Aankomende zondag hebben we het Hindernisspel. Altijd een leuke middag voor jong en oud. Ik kijk er nu al naar uit, wordt weer gezellig. En met de vooruitzichten qua weer kun je beter gezellig binnen zitten dan nat buiten. De avond is natuurlijk voor onszelf, samen met Marja een glaasje wijn. Dus proost op een gezellig weekend.

Gr, Ron.