Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Het was me mijn weekje wel. U heeft allemaal kunnen zien dat de mesthoop hoog en groot was deze week.

Niet dat we nu ineens veel mest hadden, nee, het ophalen was deze week het probleem. De regelgeving speelde ons parten.

Zoals u weet moeten wij al onze paarden aanmelden bij de RVO. Door die aanmelding ontstaat er een databank van geregistreerde paarden en pony’s.

Daaraan gekoppeld is er nu een registratie van de mest. Zoveel paarden op het terrein; zoveel mest heb je dan.

Als je dan ook nog mest aanvoert vanwege het bemesten van de landerijen, dan weet je, dit zorgt voor veel administratie.

Voordat je alle gegevens hebt ingevuld ben je gewoon een ochtend verder én heel veel ergernis. Gelukkig dat John mij dan helpt met het invullen van de formulieren. (Digitaal) Als dan alles geregeld is, is het een hele opluchting dat nog geen uur later de mestboer de mest komt ophalen.

Doordat alles nu in kaart is gebracht mogen we nu ook opdracht geven tot het bemesten van de landerijen. Voorgaande jaren waren de boeren blij met het afvoeren van mest naar ons bedrijf. Dat deden ze gratis, zowel het aanvoeren als verspreiden. Door al deze regelgeving komt er nu een factuur van bijna €1000,00 euro achteraan. Kosten waar je niet op zit te wachten en waar van je je afvraag waarom.

De mannen van de zonnepanelen lopen keurig op schema. Wat een klus. Gelukkig hebben we er niet veel last van.

Alleen de leerlingen van de woensdagmiddag weten wat het is als de heren over het dak lopen. Maar het gaat voorspoedig.

Langzaam zie je de werkzaamheden steeds duidelijker worden. Tenslotte zijn het 2000 panelen en dat vraagt heel veel bedrading.

Voor de wedstrijd ruiters was het afgelopen zondag even aanpassen. Dressuurruiters zijn snel in paniek. Door alle veiligheid eisen konden niet alle deuren dicht. En met je paard langs een open deur is heeeeeeel eng. Op de zaterdag gaan er 120 pony’s langs een openstaande deur, maar op zondag vinden dressuurruiters het eng. Dan zeg ik altijd; de meeste spanning zit boven het zadel. Voor het bestuur van de HCA altijd weer een hele klus om al die wedstrijd ruiters te kalmeren. En daarom mag het bestuur van de HCA 1 keer per jaar uiteten.

Aankomende zaterdag om 19:30 uur zitten we gezamenlijk in Heemskerk bij ‘t Dorrup.

Het beloofd een gezellige avond te worden. Wat ook een gezellige avond was, was afgelopen zondag.

Na de dressuurwedstrijd zijn we met het hele instructieteam uit eten geweest. (bedrijfsuitje)

Meestal heb ik na een avondje uiteten mijn buikje wel vol. Maar nu had ik ook last van rooie oortjes.

Je kunt merken dat we jonge meiden in het instructie team hebben, maar we hebben afgesproken: wat aan tafel gebeurt, blijft aan tafel.

Vandaar alleen maar 1 zinnetje dat we hebben gegeten en daar blijft het bij. Maar gezellig was het, tranen over mijn wangen.

Natuurlijk ook de nodige wijntjes. En als we naar buiten kijken komt het voorjaar toch heel dichtbij. Zondag 26 maart gaat de klok een uurtje vooruit en dat betekent dan toch echt de lente. We laten de winter achter ons.

Rode wijn wordt witte wijn of rosé. Laten we hopen op een prachtig voorjaar, waarbij we gezellig vele avonden buiten kunnen BBQ’en. Ik neem alvast een voorproefje en zeg proost op een mooi weekend!

PROOST, Ron.