Wekelijkse update

Hallo allemaal,

De rust is wedergekeerd op de manege. Heerlijk, alles weer normaal.

Dan waardeer je toch je eigen werk. Moet eerlijk bekennen; we hebben vaklui aan het werk gehad. De sanering verliep keurig en de vernieuwing van de daken verliep op carnaval na keurig.

En nu denkt u: wat heeft carnaval nu met jouw daken te maken? De dakdekkers kwamen uit Limburg. Maandagochtend geen werklui.

En dan geven ze de schuld aan de harde wind, ze hadden gewoon een kater. Maar dinsdag gelukkig allemaal aan het werk, en op een paar vorsten na is alles klaar. Als je dan aan komt rijden is het een rijk gezicht.

Mooie schone daken. Schoon is ook het hele terrein.

Wat dat aan gaat zijn de werklui keurig opgevoed.

Niets blijft op het terrein achter, daar kunnen paardenmensen nog een voorbeeld aan nemen.

Afgelopen zondag hadden we dressuur van de HCA op de manege.

Dan doet Marja de kachel aan/hoger, tenslotte komen de wedstrijdruiters van buiten en hebben het koud. De lichten gaan aan en Marja heeft de toiletten schoon. Dan is het wel een hard gelach als Marja aan het einde van een rubriek alleen maar als taak heeft het opruimen van de volle tafels.

Meegenomen blikjes en etenswaren is helaas geen uitzondering tijdens evenementen.

Voor aankomende zondag staat het FNRS Diploma rijden op de kalender. Het belooft weer een drukke, gezellige dag te worden.

In de week die volgt, volgt de instructie 2-daagse op 2 en 3 Maart.

Donderdag en vrijdag zullen de leerlingen weer stickers kunnen behalen voor in het gele boekje. Alle informatie over de leerstof kan de instructie je geven.

En zo zit er weer een week op.

Heerlijk weer normaal je werk kunnen doen, zonder allemaal vreemd werklui om je heen. Weer in je vrachtwagen op zoek naar paarden.

Het enige nadeel is de administratie. Het kopen en verkopen van paarden gaat steeds meer een gesloten administratie vragen. Op zich is het begrijpelijk maar er gaat veel tijd in zitten. Zo ook de mest boekhouding.

Leerlingen hebben er geen weet van hoeveel tijd we kwijt zijn aan administratie voor mest. En we hebben veel mest, dus moet je verantwoorden waar het blijft.

Zo ziet u maar weer, ook voor ons als de paardenwereld gaat het over stikstof. Maar om nu de vlag op zijn kop te hangen gaat mij te ver.

Wat niet te ver gaat is het wijntje aan het einde van de zondag.

Het is nog steeds rood maar het voorjaar komt eraan. En dat betekend rosé of wit. In ieder geval zeg ik PROOST op een mooi weekend!

Gr, Ron